Антимонополният регулатор на Турция, Съветът по конкуренцията, реши да въведе

...
Антимонополният регулатор на Турция, Съветът по конкуренцията, реши да въведе
Коментари Харесай

Турският антимонополен регулатор въведе ограничения и глоби Meta по 154 хил. долара на ден

Антимонополният регулатор на Турция, Съветът по конкуренцията, реши да вкара краткотрайни ограничаващи ограничения и да санкции компанията Meta заради „ корист с господстващо състояние на пазара “. Това се споделя в решението на регулатора на уеб страницата му.

Предмет на производството е обединение на сметки в обществените мрежи Instagram и Threads. Потребителите нямат опция да откажат това, акцентират от регулатора. Твърди се, че сходна обстановка „ предизвиква непоправима щета “ на сполучливото развиване на конкуренцията в бранша. Според телевизионния канал TRT санкцията възлиза на 4,79 милиона лири (154 хиляди долара) за всеки ден от 12 декември 2023 година, когато стартира следствието. Глобата се основава на общите доходи на Meta за 2022 година Компанията би трябвало да заплаща санкция, до момента в който не извърши условията на регулатора. Компанията би трябвало да поправя обстановката със сливането на потребителски сметки в границите на 60 дни и да заплати санкцията. Ако тези ограничения не бъдат изпълнени, може да се стартира произвеждане в съда.

В решението на регулатора се отбелязва, че компанията „ работи на пазара от доста години и прави изцяло и в детайли струпване на данни “. Потребителската база на Meta е привлекателна за рекламодателите и дейностите на компанията „ затрудняват достъпа на съперниците до рекламодатели и финансови запаси “. Подчертава се, че политиката на Meta " основава преграда за нахлуване на пазара ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР