Антикризисната мярката според която ДДС-то на централното отопление да бъде

...
Антикризисната мярката според която ДДС-то на централното отопление да бъде
Коментари Харесай

Мина периодът с намалено ДДС на сметките от Топлофикация

Антикризисната мярката съгласно която ДДС-то на централното отопление да бъде понижено от 20% на 9% изтича на 1 юли тази година. Това оповестиха от Топлофикация София.

Мярката беше въведена предходната година. Изтичането ѝ дава отражение върху използваната Данък добавена стойност ставка към датата на издаване на общата фактура и изравнителната сметка.

Според Топлофикация София, " в новия формат на фактурата е маркиран другият размер на Данък добавена стойност ставката върху планирано начислената топлинна сила през двата ценови интервала: май - юни 2022 година, когато цената на топлинната сила е 98,48 лв/МВтч при Данък добавена стойност ставка от 20% и юли 2022 година до април 2023 година при цената 137,86 лв/МВтч и Данък добавена стойност 9%. "
 1.5 милиарда лв. задължения чакат
1.5 милиарда лв. задължения чакат " Топлофикация-София " в края на сезона

Все още не е открит външен вложител, който да погаси отговорностите

Първите общи фактури излизат дружно с юнските месечни сметки на 17 юли.

Могат да бъдат забелязани в центровете за обслужване на Топлофикация София и партньорската мрежа.

Фактурата за изравнителната сметка е образно сходна на месечна фактура и обща фактура от предходния сезон, като формата и наличието са създадени според рекомендациите на Министерство на финансите и Национална агенция за приходите.

На първа страница е написано количеството на потребена сила за двата ценови интервала. Освен това има информация за дължима сума или сума за приемане по обща фактура.

Детайлно изложение на сметките може да се види както на уеб страницата на Топлофикация, по този начин и в потребителските им центрове.

Възражения по изравнителните сметки се подават до 31 август към топлинния счетоводител, обслужващ етажната благосъстоятелност, напомнят от сдружението.
 Без топла вода остават 20 столични квартала в края на юли
Без топла вода остават 20 столични квартала в края на юли

Причината- неотложен ремонт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР