Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не е открила конфликт на интереси при

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не е открила конфликт на интереси при
Коментари Харесай

КПКОНПИ не намери конфликт на интереси при бивши шефове на Александровска

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не е разкрила спор на ползи при някогашните шефове на " Александровска " болница Борис Богов и Димитър Буланов. Проверките против тях започнаха, откакто стана ясно, че първият е имал контракт за работа в ДКЦ-то на болничното заведение, а вторият е изпълнявал пет длъжности по едно и също време. на служебното държавно управление. Аргументът бе, че финансовото положение на болничното заведение се е влошило.

В публичен интерес

През предишния януари Богов, в качеството си на шеф, е сключил контракт с ДКЦ-то, по силата на който трябвало да преглежда и в поликлиниката. Този контракт е възобновен при започване на тази година. След два дни Богов, като член на съвета на шефовете на болничното заведение, гласоподава на ДКЦ-то да продължи да се дава здравна инсталация.

В решението на КПКОНПИ се акцентира, че това е било цел единствено за поликлиниката да се обезпечи техника. Предоставянето на апаратурата не може да се пояснява като решение в персонален интерес на шефа.

" Изложеното обосновава извода, че взетото решение и подписаният контракт са при доминиращ публичен интерес във връзка с всички здравноосигурени лица. С оглед на това Комисията приема, че за Богов и за обвързваното с него сдружение не е бил налице съответстващ частен интерес, който да повлияе върху обективното и независимо осъществяване на пълномощията или отговорностите му по работа ", пишат от КПКОНПИ.

На пет длъжности може

При Буланов, който по информация на " Капитал " по цивилен контракт и чиновник, декан на медицинския факултет и учител, също няма спор на ползи. Той не е упражнявал свои пълномощия, когато е сключил трудов контракт с болничното заведение.

" Подписът е положен от него само в качеството му на доктор и чиновник, а автограф като представляващ сдружението е положила Мария Куманова, заместник-директор на УМБАЛ „ Александровска “ ЕАД. Липсва частен интерес и при сключване на заповедите за преустановяване на трудови контракти с УМБАЛ „ Александровска “, защото те не основават права, нито опция за осъществяване на полза за която и да е от страните ", декларират от КПКОНПИ.

Но кметът е в спор

Конфликт на ползи обаче е открит при някогашния кмет на Созопол Панайот Рейзи. Установено е, че той е харчил общински пари за потребностите на съдружие " Футболен клуб Созопол ", чийто ръководител е бил по същото време. Става дума за общои145 хиляди лева, дадени на организацията на шест пъти през 2018 година и 2019 година

На Рейзи е наложена санкция от 5 хиляди лева Според КПКОНПИ, с цел да избегне спора той е трябвало да си направи самоотвод, а преводите да се утвърдят от негов заместител. Решението не е влезнало в действие и може да се апелира пред административния съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР