Антиевропейска и проруска коалиция блокира европейския процес в РСМ. Нека

...
Антиевропейска и проруска коалиция блокира европейския процес в РСМ. Нека
Коментари Харесай

Ковачевски: Антиевропейска коалиция в РСМ спира европейския процес, Преговорната рамка няма да се промени

Антиевропейска и проруска коалиция блокира европейския развой в РСМ. Нека не заблуждаваме жителите за възможни промени в преговорната рамка или в процеса на разширение на Европейски Съюз, тъй като това няма да е от изгода за никого.


Това разгласи през днешния ден в Брюксел министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Ковачевски съобщи, че единственият усложняващ фактор, заради който не е извършена втората Междуправителствена конференция на Скопие с Европейски Съюз, е " антиевропейската, антинатовската и проруската коалиция в Македония ".

" Веднага щом се приложат измененията в конституцията в Македония, ще се организира втората междуправителствена конференция. Разбира се, тази опция, която имаме и която имаме до изборите в Македония и в Европейски Съюз, не трябва да се пропуща ", сподели Ковачевски.

Според премиера неговото работно посещаване в Брюксел е можело да наподобява напълно друго, само че се е удостоверило, че единствената спирачка на страната е е анти-ЕС, анти-НАТО и про - съветската коалиция на ВМРО-ДПМНЕ и Левицата.

" Днес нашите жители могат да се уверят, че с тези политици ще бъдат лишени от опцията бързо да се причислят към прогресивното европейско семейство. Пресни са ни спомените за 11-те години ръководство с подправен национализъм и популизъм, довели до тотално пленена страна. Нека тежи на съвестта и достойнството на тези партии ", сподели още Ковачевски.

Македонският министър председател уточни, че срещата на върха ЕС-Западни Балканина 13 декември е била отлична опция на най-високо равнище водачите да обсъдият общото европейско бъдеще на страните от Западните Балкани, както и фактът, че Европейски Съюз остава най-големият и най-надежден сътрудник на Македония и района. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР