Антидопинговия център на България внесе промяна в решението си за

...
Антидопинговия център на България внесе промяна в решението си за
Коментари Харесай

Отмениха забраната на Антъни Иванов

Антидопинговия център на България внесе смяна в решението си за краткотрайно прекъсване на спортните права на българския плувен ас Антъни Иванов и то е анулирано до дефинитивно решение по случая, написа.

Забраната пристигна, защото съгласно организацията 22-годишният студент в американския университет “Вирджиния Тек” 3 пъти е нарушил разпоредбите за местоположение.

Предполагаемото нарушаване на кодекса на WADA донесе глобата на Антъни за краткотрайно прекъсване на правата.

Всеки състезател, който влиза в листата за инспекции на антидопинговия център или на интернационална федерация, е задължен на всеки 3 месеца да подава информация за местонахождението си по дни. Това става на особено приложение, наречено ADAMS.

По него се движат проверяващите на Международната тестова организация. При 3 нарушавания за подаване на информация за местоположение всеки състезател е заплашен от възбрана за присъединяване в надпревари за интервал сред 12 и 24 месеца.

По молба на Иванов през днешния ден той бе изслушан в Антидопинговия център и даде своето пояснение на случилото се. Плувецът бе придружаван от експерта по интернационално спортно право Георги Градев, който се грижи за ползите му.

След чуването стана ясно, че краткотрайното прекъсване на спортните права е анулирано до дефинитивно решение по случая.

Ако въпреки всичко бъде открито, че Иванов е нарушил антидопинговите правила, всички резултати и получени оценки през този интервал ще бъдат анулирани и отнети.

За да бъде позволен до дъно въпросът, Антъни е изискал да бъде изслушан по ускорена процедура от Дисциплинарната комисия на олимпийския ни комитет.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР