GOP megadonor и Антъни Скарамучи сред ранните донори на Chris Christie super PAC

...
Антъни Скарамучи и мегадарител на Републиканската партия, който плати за
Коментари Харесай

Антъни Скарамучи и мегадарител на Републиканската партия, който плати за луксозни пътувания на съдията от Върховния съд Кларънс Томас, са сред дарителите на супер PAC, подкрепящ кандидатурата на бившия губернатор на Ню Джърси Крис Кристи за президент през 2024 г.

Tell It Like It Is PAC съобщи, че е получил близо 5,9 милиона долара през първата половина на 2023 г., според доклад, подаден в понеделник до Федералната избирателна комисия. В това подаване се съобщава само за получаване на вноски между 30 май и 30 юни. Кристи официално обяви своята президентска кампания на 6 юни.

Харлан Кроу, републикански имотен магнат, внесе 100 000 долара в Christie’s PAC. Наскоро Кроу нашумя в новините с това, че осигурява луксозни пътувания и участва в частни сделки с недвижими имоти с Томас.

Друг забележителен донор е Скарамучи, който за кратко е бил директор по комуникациите на Тръмп в Белия дом. Той също така дари 100 000 долара на про-Кристи PAC, показва новото подаване.

Super PAC могат да приемат дарения от всякакъв размер от широк спектър от източници, включително корпорации, но им е забранено да координират своите решения за разходите с кандидатите, които подкрепят.

Най-голямото дарение беше 1 милион долара от дружество с ограничена отговорност, наречено SHBT LLC, което беше създадено миналата година в Тексас. Говорител на Christie’s super PAC не отговори веднага на искането за повече информация за донора.

Двама от най-големите дарители на PAC са Ричард Сейкър, главен изпълнителен директор на супермаркетите ShopRite в Ню Джърси, и Уолтър Бъкли младши, политически мегадарител. Двамата дарители са дали по 500 000 долара.

Милиардерът Джеф Яс, съосновател на една от най-големите търговски фирми на Уолстрийт и инвеститор в TikTok, даде на про-Кристи PAC 250 000 долара. Яс също дари 10 милиона долара през юни на политическата комисия, свързана с Клуба за растеж срещу данъците. Подразделение на клуба обърка бившия президент Доналд Тръмп с реклами за нападение.

Друг забележителен дарител е Мъри Къшнър, чичото на зетя на Тръмп Джаред Къшнър. Той е дарявал за кампании на Christie’s и преди и е давал принос на няколко демократи. В този кръг Murray Kushner даде на про-Christie PAC $10 000.

Кандидатът за президент има дълга история със семейство Кушнер. В началото на 2000-те Кристи преследва Чарлз Къшнър - бащата на Джаред Къшнър и брат на Мъри Къшнър. Чарлз и Мъри Кушнър са враждили за бизнес и според съобщенията са отчуждени.

Чарлз Кушнър прекарва повече от година в затвора. Тръмп помилва Чарлз Къшнър през декември 2020 г.

Супер PAC похарчи по-малко от половин милион долара – близо 430 000 долара – през отчетения месец на разходите и приключи първата половина на годината с близо 5,5 милиона долара налични пари.

Fredreka Schouten от CNN допринесе за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР