Антъни Иванов окончателно се прости с мечтата си да участва

...
Антъни Иванов окончателно се прости с мечтата си да участва
Коментари Харесай

Мечтата на Антъни Иванов угасна, удариха го тежко

Антъни Иванов дефинитивно се елементарни с фантазията си да взе участие на Олимпиадата в Париж това лято. Устатият плувец беше подал тъжба в Швейцарския федерален съд, като задачата бе да апелира възбраната, наложена му след решение на Спортния трибунал (КАС) в Лозана - а точно, че не може да се състезава до 8 юни 2025 година.

Жалбата му е била против българския антидопингов център, родния олимпийски комитет, както и международната антидопингова организация (WADA). Така другояче безспорно надареният плувец продължава да е по-известен с дейностите си отвън спорта, в сравнение с с тези в басейна, съобщи БЛИЦ.

Припомняме, че доскоро повече от месец Антъни Иванов бе задържан в Благоевград поради владеене на канабис.

Колкото до правосъдните решения - с изключение на отхвърлената тъжба, Иванов ще би трябвало да заплати общо 15 000 швейцарски франка. 7000 от тях (14 270 лева) са за разходи по делото, а останалите 8000 (16 309 лева) са разход към WADA.

Така 24-годишният Антъни няма да може да плува на Олимпиада за повторно в кариерата си след Игрите в Токио, където взе участие на 100 и 200 метра бътерфлай.

Иванов, който другояче е много деен в обществените мрежи, за момента не е коментирал решението на КАС.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР