Ансамбълът по художествена гимнастика на България се появи на първото

Ансамбълът по художествена гимнастика на България се появи на първото ...

Ансамбълът: Две великолепни изигравания и едно не дотам.


Ансамбълът по художествена гимнастика на България се появи на първото си контролно, изиграно пред широката публиката, заела всички места и с много правостоящи в тренировъчната зала „Арена Армеец“ в столицата.

Момичетата на Весела Димитрова изиграха блестящо по веднъж съчетанията си с 5 обръча, както и смесеното с топки и въжета.

По настояване на на старши треньора Весела Димитрова ансамбълът изигра и втори път съчетанието си с обръчи, след като приключиха всички изигравания в индивидуалното. Тама вече нещата не се получиха перфектно, като имаше изпускания, но от лагера на тима обясниха това с умора и напрежение.

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Нашите момичета заминават за Москва, където през уикенда ще се изправят в първото си състезание за сезона, като на Гран При ще имат възможност да срещнат големите си съпернички за медалите – домакините от Русия.

Общо 7 ансамбъла ще премерят сили в руската столица, като за българките е важно да премерят сили основно с домакините в сезона, в който ще бъдем домакини на Световното първенство по ходужоствена гимнастика.

Сред зрителите бе и министърът на спорта Красен Кралев, който е голям ценител на нашата художествена гимнастика.

Източник: gong.bg