Анонсът, че в района на Марица-изток ще се гори боклук

...
Анонсът, че в района на Марица-изток ще се гори боклук
Коментари Харесай

Живко Тодоров: Усеща се издевателство върху местната власт вместо диалог

Анонсът, че в региона на „ Марица-изток ” ще се гори отпадък е прозвучал за локалните малко ужасно. Това споделя в изявление за  кметът на София Живко Тодоров.

„ За да не се гори боклукът в центъра на София, ще го горим в “Марица изток ”. Явно по тази тематика занапред ще се приказва доста, само че някак не звучи добре това нещо, казано по този метод. Трябва да има разговор с кметовете от района. Това, че в този момент кмет съм аз, не значи, че няма да седна като естествен човек да разясня с всеки тематиката за Зелената договорка. Нека се чуят и предложенията на кмета на Раднево, на Гълъбово - хора, които би трябвало да вземат участие в този развой. А досега нямаме никаква връзка с новата власт. Със служебното държавно управление се направиха няколко забавни срещи по тематиката, в това число и онлайн. Ние там декларирахме какви готовности имаме. Сега се хвърлят хрумвания, които не са съветвани в региона. Би трябвало да има доста по-сериозен разговор сред държавно управление и локална власт. За да бъдат хората спокойни и да са сигурни, че няма да има проблем за тяхното здраве и сигурност “, безапелационен е той.

„ През декември - без никакво предизвестие научихме от медиите тъкмо преди Коледа, че от 23 декември държавната Топлоелектрическа централа “Марица-изток 2 ” стопира издръжката на футболния клуб “Берое ”, който е емблемата на Стара Загора, и стартира да натрупа отговорности. Това можеше да стане без разтърсвания, в случай че ни бяха поканили авансово на диалог и бяха дали рационален период, примерно месец, да вземем акциите на клуба. Как се сменя благосъстоятелност толкоз бързо?! “, попита кметът.

„ Ние имаме подготвеност и не би трябвало да ни схващат неправилно. Не държим държавното финансиране на “Берое ” да продължава, само че не и по този метод. Хората от бизнеса в Стара Загора ще се провеждат и с почитателите и общината ще поемат клуба, само че без отговорностите му, тъй като никой не желае да поеме клуб с неразбираемо какъв брой отговорности и без да знае какво се случва в него. Това трябваше да е развой, а не решение за един ден “, акцентира Тодоров.

Той акцентира, че не търси борба с новата власт.

„ Но какъв е смисълът да се издевателства върху един кмет или върху една локална власт? Това ли е най-важното? Първата ни задача, като вземем изборите, е да нападнем всички кметове, да стартираме инспекции и така нататък Окей, добре, дано да си вървят инспекциите, няма неприятно в това, дано да се вършат инспекции, само че това не може да е акцентът. Защо не тръгнахме от високата цена на тока, поради която доста общини изнемогват, не могат да си платят уличното осветяване “, пита Тодоров. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР