Докладът за Аляска описва подробно 280 изчезнали местни жители, включително дали изчезванията са подозрителни

...
АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Органите на реда са подготвили първи
Коментари Харесай

АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Органите на реда са подготвили първи по рода си доклад, описващ подробно изчезналите местни жители на Аляска и американски индианци в Аляска, съобщава вестник.

Миналата седмица Министерството на обществената безопасност на Аляска публикува доклада за изчезналите коренни жители, който включва имената на 280 души, датите на последния им контакт и дали полицията смята, че изчезването е подозрително по природа, съобщава Anchorage Daily News.

В доклада обстоятелствата на всяко изчезнало лице са класифицирани в една от четирите категории: екологични, неподозрителни, подозрителни или неизвестни. Това се счита за моментна снимка, тъй като включва хора, които са били в неизвестност към 14 юли. Остин Макданиел, говорител на Министерството на обществената безопасност, каза, че е възможно някои от тях да са открити след това.

Около 75 % от случаите се вписват в категорията за околната среда: Смята се, че лицето е починало или изчезнало в пустинята след самолетна катастрофа, потъване на лодка или друг инцидент на открито и останките му никога не са били открити. Някои случаи тук датират от 60-те години на миналия век. Въпреки че някои хора са били обявени законно за мъртви, Макданиел каза, че те се считат за изчезнали, докато органите на реда „не ги видят“.

От останалите случаи 18 бяха обявени за подозрителни, 30 като неподозрителни и 17 неизвестни .

Списъкът не е пълен. Представлява само случаи на изчезнали лица, разследвани от полицейското управление на Анкоридж или щатската полиция на Аляска, а не тези на други полицейски управления в Аляска, като Феърбанкс или Джуно.

Щатската агенция се надява, че по-малките отдели ще предоставят данни за всяко тримесечие актуализации, каза Макданиел.

Всяко име в списъка представлява обичан и липсващ човек, каза Шарлийн Акпик Апок, изпълнителен директор на Data for Indigenous Justice.

Тази организация създаде своя собствена база данни на изчезнали и убити коренни хора през 2021 г. и се застъпи за правоприлагането на Аляска за по-добро проследяване на проблема.

„Този ​​доклад определено беше стъпка в правилната посока“, каза Апок.

Описването на обстоятелствата на изчезванията може да представи по-ясна картина на правоприлагащите органи за цялостната ситуация.

„Да изчезнеш, докато ходиш на поход или на лов, е много различно от това някой да бъде отвлечен“, каза Апок. „Наистина искахме да изясним тези обстоятелства.“

Тя каза, че това също е валидно за семействата да видят какво отдавна подозират за изчезванията.

„От много дълго време сме чувам от семейства, това се е случило и не е разпознато“, каза тя.

Голяма част от данните в новия държавен доклад вече са в две съществуващи бази данни за изчезнали хора, щатската Missing Persons Clearinghouse и NamUs, национална база данни, контролирана от Министерството на правосъдието на САЩ. Държавата казва, че се е ангажирала редовно да актуализира данните в NamUs, нещо, което не винаги е правила преди и не е задължено.

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР