Анкара. Турска инфографика, сравняваща американския изтребител от 5-о поколение F-35

...
Анкара. Турска инфографика, сравняваща американския изтребител от 5-о поколение F-35
Коментари Харесай

Турска реклама на Су-57

Анкара. Турска инфографика, сравняваща американския изтребител от 5-о потомство F-35 и съветския му аналог Су-57.
Появата й не е удивителна, поради заявките от Министерството на външните работи на Турция, че в случай че Съединени американски щати не предадат F-35 на Анкара, Турция може да купи аналогични самолети (разбирай Су-57) от Русия.
Свързаната с покупката на С-400 тематика се появи в турските медии, където незабавно започнаха съпоставения сред двете машини с техните прерогативи и дефекти.

Указаните характерности са:
1. Максимална скорост
2. Продължителност на полета
3. Количество на горивото
4. Максимална маса при излитането

Както означават коментаторите от Русия, би трябвало да се има поради, че за Турция това не е въпрос единствено на Тактико-технически характерности, само че и въпрос на военно-политическа субектност, където Турция се нарежда като състезател, който взема решение самичък, от кого и в какви количества ще купува. На договорката за F-35 пречи освен на договора за С-400, само че и нежеланието на Анкара да прави отстъпки на Вашингтон, с цел да избави договорката за изтребителите, защото най-вероятно ще се появят тълкувания, че Турция е натисната и е отстъпила. Оттук и ползата към тематиката за Су-57, която в действителност турците тикат на американците, пробвайки се да ги шантажират с по-нататъшното замесване на Русия на турския оръжеен пазар. Не е мъчно да си представим размаха на нервността във Вашингтон (при настоящите реакции за С-400), в случай че работата със Су-57 стигне от сондиращи диалози до практическо разискване на контракт за производството на тези машини за потребностите на Турция. При това, както в тази ситуация със С-400, Турция може да е заинтригувана освен в самолетите, само че и в технологиите на тяхното произвеждане, което може да придаде ускоряване на развиването на самолетостроителния бранш на турския военнопромишлен комплекс (ВПК). И тук към този момент идва въпросът, дали Русия ще изиска да показа с Турция на Ердоган сходни технологии.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР