Анкара силно осъди резолюцията, като посочи, че тя няма "юридически

...
Анкара силно осъди резолюцията, като посочи, че тя няма "юридически
Коментари Харесай

Анкара привика холандския шарже д`афер

Анкара мощно осъди резолюцията, като уточни, че тя няма "юридически обвързващ темперамент ", съобщи ДПА, като се базира на Анадолската организация.

Това е повторно в границите на седмица, при който холандският посланик е извикан в турското външно министерство. За първи път Турция повика холандския шарже д`афер в Анкара на 17 февруари, с цел да изрази недоволството си от предлагането за признание на избиването на 1,5 милиона арменци от османските сили през 1915 година за геноцид.

Отношенията сред Турция и Холандия са обтегнати. Двете съюзнички в НАТО и основни търговски партньорки сега нямат посланици в столиците си, отбелязва ДПА. Холандското държавно управление забрани на турски политици да вземат участие в манифестации в Холандия преди референдума за въвеждане на президентска система на ръководство в Турция м. година

Според Армения в интервала 1915-1917 година са били избити 1,5 милиона арменци в Османската империя. Турция твърди, че става дума за революция, в която са починали сред 300 000 и 500 000 арменци и още толкоз турци. Анкара изрично отхвърля тезата за геноцид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР