Анкара. Санкциите, които САЩ наложиха на Турция, вредят на собствената

...
Анкара. Санкциите, които САЩ наложиха на Турция, вредят на собствената
Коментари Харесай

Мевлют Чавушоглу: Санкциите, които САЩ наложиха на Турция, вредят на собствената им репутация

Анкара. Санкциите, които Съединени американски щати постановиха на Турция, вредят на личната им известност,заяви министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу във вторник, представен от Anadolu Agency .
„ Ерата на издевателството би трябвало да завърши “, уточни Чавушоглу по време на взаимната конференция с съветския си сътрудник Сергей Лавров, който участва на 10-ата посланическа конференция в столицата Анкара.
„ Ако Съединени американски щати желаят да продължат да бъдат авторитетна страна, не може да продължи с тези принуждения “, съобщи турският министър във връзка глобите. „ Ние сме против налагането на наказания от Съединени американски щати, или която и да е друга страна “, добави той.
Подчертавайки, че Европа също е разтревожена, Чавушоглу уточни две аргументи, заради които се случва това: „ Първо, за постоянна и мощна стопанска система, Турция е значима за Европа и всичките си съседи. Второ, Турция може да е единствено една от страните в Европа или Европейски Съюз на следващия ден. Всички водачи на срещата на върха на НАТО видяха това “.
От своя страна, Лавров съобщи, че „ противозаконните и нелегитимна “ санкционна политика на Съединени американски щати не може да продължи дълго. Освен това той акцентира, че Русия „ цени високо отхвърли на нашите сътрудници да се причислят към антируските наказания “, визирайки позицията на Анкара по отношение на новообявените ограничаващи ограничения против Москва.
Що се касае до глобите против Русия, Чавушоглу съобщи: „ Ние също дадохме ясно да се разбере, че не сме съгласни със глобите на Европейски Съюз против Русия. Казахме също, че не сме съгласни и със глобите против Иран “.
Попитан за срещата сред съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън с посланика на Турция във Вашингтон Сердар Килик в Белия Дом в понеделник, турският министър изясни, че дипломатическият представител на Анкара е „ предал доста ясно обръщение “ на Съединени американски щати.
„ Нашият дипломат съобщи доста ясно обръщение: ‚Натискът, заканите и глобите в връзките с Турция ще донесат единствено безпорядък. Съединени американски щати могат да развиват своите връзки със Съединени американски щати посредством разговор и като оставят езика на наказания и заплахи‘ “, изясни Чавушоглу.
По отношение на Сирия, турският външен министър означи, че с Лавров ще обсъдят какви превантивни ограничения могат да бъдат взети в северозападната провинция Идлиб.
„ Ясно е какво би трябвало да създадем в Идлиб. Да, ние имаме 12 наблюдателни пункта там “, добави той.
Чавушоглу изясни, че фактически там има терористични групировки, които са опасност най-вече за мирното население и опозиционните групи. Той предизвести, че да се бомбардира целия Идлиб, тъй като има избран брой терористи е еднакво на „ кръвопролитие “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР