Анкара разчита, че Европейският съюз ще види ценността на членството

...
Анкара разчита, че Европейският съюз ще види ценността на членството
Коментари Харесай

Турция: Разчитаме, че ЕС ще осъзнае допуснатите грешки спрямо Анкара

Анкара разчита, че Европейският съюз ще види полезността на участието на Турция в Европейски Съюз, съобщи във вторник министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Очакваме, че Европейски Съюз ще осъзнае позволените неточности и ще види полезността, която участието на Турция ще добави в съюза, сподели Чавушоглу.

Министърът показва пред парламентарната комисия за обмисляне и бюджет през днешния ден бюджета на своето министерство за идната година.

В изявлението си Чавушоглу засегна също връзките на Турция със Съединени американски щати.

"Ще поставим нужните старания да сложим нашите връзки в един положителен курс по метод, който ще е от стратегически интерес за двете страни ", сподели той.

В изявление през почивните дни президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прикани Европейски Съюз да съблюдава обещанията си, включително по въпроса за пълноправното участие на Турция в Европейски Съюз, припомня ТАСС. Той съобщи също, че Турция е цялостна с решителност за евроинтеграция и се стреми да строи своето бъдеще дружно с Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР