Анкара. Представители на Турция и САЩ възобновиха преговорите за създаване

...
Анкара. Представители на Турция и САЩ възобновиха преговорите за създаване
Коментари Харесай

Hurriyet: Турция и САЩ възобновиха разговорите за зоната за сигурност в Сирия

Анкара. Представители на Турция и Съединени американски щати възобновиха договарянията за основаване на зона за сигурност в северната част на Сирия, оповестява вестник Hurriyet , като се базира на изказване на министъра на националната защита на южната ни съседка Хулуси Акар.
Разговорите за основаване на буферната зона, които стартираха в Анкара на 5 август, не престават с присъединяване на американска военна делегация, акцентира Акар пред кореспонденти в турската столица. Очаква се диалозите да приключат до няколко часа.
„ Повдигнахме всички въпроси, свързани със сигурността на Турция и обменяхме отзиви с
нашите събеседници ", добави министърът. Подчертавайки, че срещите са „ позитивни и градивни “, Акар съобщи: „ С наслада следим, че нашите събеседници се доближават до нашите възгледи за зоната за сигурност в Сирия “.
Той акцентира, че Турция се надява да работи дружно със своя съдружник на Съединени американски щати, като повтори, че в случай че напъните за намиране на обща позиция с Вашингтон претърпят неуспех, Анкара ще би трябвало сама да сътвори буферна зона. „ Нашите проекти за зона за сигурност в Сирия и разполагането на наши войски в нея са финализирани ", добави Акар.
Турция чака основаването на 32-километрова зона за сигурност в Северна Сирия, свободна от „ терористи “. Към сегашния миг обаче Анкара и Вашингтон не са постигнали единодушие за нея.
Министерството на външните работи на Турция предизвести предишния петък, че Анкара има „ лимитирано " самообладание и че в случай че напъните за намиране на обща позиция със Съединени американски щати не съумеят, ще би трябвало да сътвори буферната зона в района със лични старания.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР