Анита Кери: Звездата от Coronation Street и Doctors умира на 75

...
Тя изигра Бренда Съмърс, жертва на домашно насилие, в четири
Коментари Харесай

Тя изигра Бренда Съмърс, жертва на домашно насилие, в четири епизода, преди да се завърне в измисления град Уедърфийлд в Голям Манчестър 18 години по-късно, за да изиграе дълга- натоварена Джойс Смедли от 1996 до 1997 г.

Джойс претърпя преждевременен край, когато беше прегазена, докато тичаше да гони кучето си Скампер - нейното излизане е едно от поредицата изпълнени с екшън сбогувания като част от "cast cull" от тогавашния нов продуцент Брайън Парк.

През 1990 г. Кери се завръща в ситкома в A Kind Of Living, преди да се завърне в сапунка през 2007 г., за да играе Вивиен Марч в Doctors на BBC One за две години. В своята почит официалният акаунт на Doctors X (бивш Twitter) я описва като „талантлива актриса, която е вдъхнала живот на любимия герой“.

Агентът на Кери Кейти Трелфол потвърди смъртта й, но не бяха дадени повече подробности . Актрисата е била диагностицирана с рак на гърдата през 2010 г., според докладите.

Бившият режисьор на „Доктори“ Стив Хюз, който работи по сериала между 2005 и 2010 г., беше сред онези, които отдадоха почит на Кери, като написаха в Twitter: „Тъжно е да чуя, че Анита Кери е починала. Наистина ми беше приятно да работя с нея в Doctors навремето.“

Cakegate: Собственикът на пекарна благодари на поддръжниците за „солидарност“ след скандал с бившата звезда от „Coronation Street“

Междувременно писателят на „Доктори“ Роланд Мур написа в Туитър: „Натъжен съм да чуя за Анита Кери. За нея беше радост да пиша като Вивиен в „Лекари“ и беше страхотно да я срещна веднъж на наградите за сапун."

Пробивната роля на Кери беше тази на Сюзън Чеймбърс в Whatever Happened To The Likely Lads? през 1973 г., същата година, тя се запознава с бъдещия си съпруг и колега актьор Марк Уинг-Дейви, докато играе мис Хийсман в театралното шоу Butley на турне.

На следващата година двойката се появява в продукция на The Strange Case Of Dr Jekyll And Mr Hyde в Crucible Theatre, преди Кери да участва в продукцията на Hobson's Choice в Уест Енд.

Други програми включват скеч шоу One-Upmanship, базирано на Измислените книги за самопомощ на Стивън Потър, както и комедийната драма Beryl's Lot, в която играе едно от екранните деца на актрисата Кармел МакШари.

Тя също участва в драмата на Джон Финч The Spoils Of War, играейки Марта Блейз, преди да се появи като Джойс Гулд, отдадената съпруга на депутат от Лейбъристката партия, в адаптацията на ITV от 1986 г. на романа на Джефри Арчър Първият сред равните.

Кери по-късно се премества в Ню Йорк след Уинг-Дейви, за когото се омъжва през 2002 г., става председател на магистърската програма по актьорско майсторство в Нюйоркския университет през 2008 г.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР