Ани Стоянова, майка на починалата в Пирогов Даная, ще заведе

...
Ани Стоянова, майка на починалата в Пирогов Даная, ще заведе
Коментари Харесай

Неглижиране, забавяне и липса на кадрова обезпеченост: Майката на Даная ще съди Пирогов

Ани Стоянова, майка на умрялата в " Пирогов " Даная, ще заведе правосъдно дело против болничното заведение. Това сподели тя за Българска телеграфна агенция.

15-годишната Даная умря през май 2023 година в лечебното заведение.

По думите на Стоянова делото ще бъде за " неглижиране, закъснение и липса на кадрова обезпеченост ". Няма да очаквам втората инспекция, назначена от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ (ИАМН), тъй като считам, че ще бъде като първата, сподели още тя.

От ИАМН оповестиха преди дни, че на 8 януари 2024 година стартира втора инспекция по случая " Даная ". Проверката е във връзка публикувани в общественото пространство подозрения в резултатите от първата инспекция, целяща да откри обстоятелствата при лекуването на детето. Съставът на екипа проверяващи ще бъде друг от чиновниците, направили първата инспекция, а от организацията ще изпратят цялата документи, констативните протоколи и отчетите от първата инспекция на Главна дирекция " Национална полиция ", с цел да се откри достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.

Стоянова изпрати отворено писмо до медиите в отговор на отворено писмо на болница „ Пирогов “. В него Стоянова показва, че подписалите писмото на болничното заведение „ или не са били способени да вземат животоспасяващи решения за Даная, защото не са се срещнали с хематологичния статус на щерка ми, или се пробват посредством нападателна самоотбрана да понижат публичния напън за изясняване на случая ".

В отвореното писмо на " Пирогов " се показва, че през последните дни и месеци посредством обществените мрежи и някои медии от време на време се вършат внушения за пропуски в лекуването на 15-годишно момиче, довели до неговата гибел в средата на 2023 година " Като лекари, борили се за живота ѝ по време на престоя в болничното заведение, можем да заявим, че при момичето са положени всички вероятни старания и са употребявани всички вероятни средства, с които разполага актуалната медицина, с цел да се избегне този излаз ", показват още от „ Пирогов “.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР