Ани Стоянова е третият гост в подкаста на darik.bg В

...
Ани Стоянова е третият гост в подкаста на darik.bg В
Коментари Харесай

“На лекарите им пука, а на властта?”. Ани Стоянова, която превърна паметта за Даная в детска фондация

Ани Стоянова е третият посетител в подкаста на darik.bg „ В тренда “. Тази година се изправя пред най-големия удар за един родител – губи едно от децата си. През май 15-годишната й щерка изпада в мозъчна гибел след хематом в главата, а след това Ани подарява органите ѝ, с цел да даде късмет на трима души да продължат своя живот. Майката осмисля гибелта и посредством основаването на фондация „ Даная “,с която желае да оказва помощ на децата.

„ Децата не са показани в политиката и никой не носи отговорност за тях. Има обособени персони, които одобряват казуса съществено, само че една огромна част от мощните на деня не ги интересува. Ние желаеме да покажем къде и какви са проблемите и да предложим решения “, изясни Ани.

„ Най-важното за децата е да са здрави и образовани. Голямата цел за фондацията ще е детската болница, само че тя ще работи и по други посоки “, добави тя.

„ В България сме доста мощни в това да приказваме, само че когато нещата опрат до деяние, ни няма. Единственият метод за смяна е посредством огромен публичен напън “, разяснява Стоянова. Според нея това е единственото решение. По думите ѝ хората би трябвало да осъзнаят, че са доста повече от представителите на властта, от политиците. „ По-силни сме и страната дължи на децата ни доста “, съобщи още тя.

„ Не би трябвало да се сърдим на лекарите ни, че отпътуват, тъй като нашата система ги изхвърля. Не можем да им предоставим естествена, спокойна работна среда, както и положително възнаграждение “, уточни тя. Стоянова разяснява, че тя като фризьорка изкарва повече, в сравнение с някои лекари.

Ани е живяла в Лондон и в Мадрид, само че признава, че в никакъв случай не се е чувствала удобно в чужбина. Тя съпоставя здравните системи в България, Англия и Испания, като по думите ѝ има големи разлики, от които можем да черпим.

„ Работи се по доста друг метод и целите са други. Отношението е най-важното, което би трябвало да вземем. Това, че детето е сложено в центъра и всичко се завърта към него, с цел да се откри най-хубавото решение на дадения проблем. Тук това липсва, работи се на парче “, изясни тя.

Според нея най-голямата незабавна болница у нас „ Пирогов “ позволява доста неточности. „ Тези неточности въздействат на качеството ни на живот. И повярвайте ми, не са отговорни лекарите. Те вършат всичко допустимо, в действителност са невероятни. Те спят там и им пука. Искат да се случат нещата, само че не се. Тук обаче би трябвало да се търси отговорност към по-високите етажи на властта “, добави още Ани Стоянова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР