Ангола постигна ценна победа над Мавритания с 3:2 във втори

...
Ангола постигна ценна победа над Мавритания с 3:2 във втори
Коментари Харесай

Ангола надви Мавритания в спектакъл и гледа към елиминациите на КАН

Ангола реализира скъпа победа над Мавритания с 3:2 във втори мач за двата отбора от група D на Купата на африканските народи. За Ангола цялостен мач изигра някогашният халф на Лудогорец Мануел Шоу.

Анголците съумяха да излязат напред след половин час игра. След центриране от корнер Джонатан Мананга съумя да се пребори и да отклони топката към Желсон, който с акробатичен удар я прати в мрежата – 0:1.

Две минути преди края на постоянното време обаче Мавритания обаче съумя да изравни резултата. Амар Сиди Буна направи страховит самостоятелен рейд, мина няколко бранители на Ангола и със страховит шут с левия крайник направи 1:1.

Второто полувреме стартира с две бързи попадения за Ангола. Първо в 52-рата минута Желсон пое топката, напредна през отбраната на Мавритания и с превъзходен прехвърлящ удар осъществя втория си гол в мача – 1:2.

В идната минута анголците вкараха и трети гол след шут на Жилберто, който се пребори за топката и стреля, а топката рикошира в бранител и подлъга Ниасе.

Maвританците въпреки всичко не се предадоха и съумяха да върнат едно попадение в 58-ата минута. Абубакари Койта се възползва от оставеното му свободно пространство и със страховит отдалечен шут понижи резултата на 2:3.

Така Ангола към този момент е с 4 точки и е отпред в групата, с равни точки с Буркина Фасо. Двата тима ще се изправят един против различен в последния мач за тях от груповата фаза. Мавритания пък записа втора загуба и няма шансове да продължи напред, като ще играе за своята чест против Алжир.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР