Английският вицешампион Арсенал продължава битката с Ливърпул и Манчестър Сити

...
Английският вицешампион Арсенал продължава битката с Ливърпул и Манчестър Сити
Коментари Харесай

Артета: Ще ни бъде тежко срещу Брайтън, но трябва да сме по-добри от тях

Английският вицешампион Арсенал продължава борбата с Ливърпул и Манчестър Сити за купата във Висшата лига. До края остават осем кръга, а идващият съперник на лондончани е Брайтън. В събота вечер (19:30) часа „ артилеристите “ гостуват на югоизточното крайбрежие и при победа отново ще излязат на върха - най-малко до неделя вечер.

В сряда Арсенал имаше лек съперник в лицето на Лутън (2:0), само че в този момент мениджърът Микел Артета чака съществено тестване.

„ Медицинският екип ще вземе решение за него след днешната подготовка. Оптимист съм, че той ще пътува с нас за Брайтън. Иначе всички останали са здрави “, съобщи Артета във връзка с положението на Букайо Сака, след което разяснява и играта на Кай Хавертц.

„ Той има невероятни качества и в атакуващата фаза, и като взаимозависимост с халфовата линия. Впечатляващ е приносът му и в отбрана. Очакват го още доста мачове и Кай сигурно ще се опита да стане още по-добър. Това е първият му сезон при нас, а към този момент беше локален на разнообразни позиции. Хавертц е образован футболист и съм доста удовлетворен от него “.

„ Впечатлен съм от Роберто Де Дзерби. Той е топ управител с отличен екип. Това, което са постигнали в играта на отбора, заслужава самопризнание. Неговият футбол, който е атрактивен, прави живота на противника сложен. Ето за какво сме длъжни да излезем с най-хубавите 11. Трябва да упражняваме и да сме подготвени отново да спечелим. Ще ни бъде тежко против Брайтън, тъй като това е един мощен отбор, само че ние би трябвало да сме по-силни от тях “, показа испанецът във връзка с упованията си за дуела с „ чайките “.

Накрая Артета приказва за Емил Смит-Роу, Рийс Нелсън и Томас Партей.

„ Щастлив съм от приноса му (на Емир Смит-Роу), а се вижда, че и той е удовлетворен. В миналата среща той не е даже в групата, само че е подготвен да бъде титуляр в идващия мач. Смятам, че Рийс Нелсън е различен отличен образец за подобен футболист. В момента се борим за нещо огромно. Томас е топ футболист и е доста значим за нас. Би било по-добре да мисли за нас, а не за нещо друго, тъй като това чакаме от него. Приносът му се вижда постоянно, когато е на терена. Партей има контракт с Арсенал за още един сезон и аз доста го одобрявам “.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР