Английският върховен съд ще разгледа дело свързано със скандалната сделка

...
Английският върховен съд ще разгледа дело свързано със скандалната сделка
Коментари Харесай

Защо никой няма да купи “ВИВАКОМ”

Английският висш съд ще прегледа дело обвързвано със скандалната договорка с „ Виваком ". Първото съвещание е планувано за месец март 2020 година, написа Фрог Нюз, базирайки се на информация от непозната адвокатска компания, ангажирана с процеса.

Информацията за идното дело е пристигнала на електронната поща на уеб страницата. " Получихме и текста на сигнал изпратен до редица български институции - Прокуратура, КПКОНПИ, ДАНС и така нататък, с който те са осведомени за финансови измами довели до гигантско източване на „ Виваком ", както и за пране на пари и стопански закононарушения. В същият сигнал, подсилен с доказателства, попадат имената на Спас Русев, Милен Велчев, съветската банка VTB и други, като забъркани в „ най-голямото нелегално източване на компания в историята на България ", както се показват в текста. ", написа Фрог.
До момента от нито една институция не са дали отговор на сигнала, настояват юристите.

Припомняме, че договорката с „ Виваком " провокира доста мнения, реакции и спорни разбори, само че нито една държавна институция не реагира, макар смисъла на компанията за националната сигурност.

Преди няколко дни БТК и VTB още веднъж влязоха в центъра на медийния фокус, около шпионския скандал.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР