Английският шампион Манчестър Сити постави рекорд за най-скъп състав, с

...
Английският шампион Манчестър Сити постави рекорд за най-скъп състав, с
Коментари Харесай

Ман Сити постави исторически рекорд за най-скъп отбор във Висшата лига

Английският първенец Манчестър Сити сложи връх за най-скъп състав, с който един тим е бил на терена по време на мач от Висшата лига. Цената на стартовите 11, с които Хосеп Гуардиола излезе против Тотнъм, е била 550 милиона паунда, като включително влиза 100-милионният Джак Грийлиш, който през вчерашния ден дебютира като титуляр за „ жителите “.

Медиите на Острова пресмятат, че на пейката е имало играчи за още 347 милиона. Там бяха футболисти като Кевин де Бройне, Родри, Габриел Жесус, Бернардо Силва, Джон Стоунс и Кайл Уокър. По този метод цената на състава приближи 900 милиона паунда.

В последна сметка обаче „ небесно-сините “ изгубиха първия си мач от новия сезон с 0:1 след гол на Хюн-Мин Сон.

Смята се, че Ман Сити не е завършил с покупките за това лято. Следващата огромна цел е голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн, за който президентът на лондончани Даниел Леви желае 160 милиона паунда.

На конференцията си преди мача с Тотнъм Хосеп Гуардиола отбрани харчовете, като съобщи, че за Сити важат същите правила за финансов феърплей, както за всички останали, само че всеки клуб преценя по кое време и по какъв метод да прави своите вложения.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР