Джордан Хендерсън защитава преместването си в Саудитска Арабия след критики за правата на ЛГБТК

...
Английският полузащитник Джордан Хендерсън отговори на критиките, като защити решението
Коментари Харесай

Английският полузащитник Джордан Хендерсън отговори на критиките, като защити решението си да се присъедини към клуб от Саудитска Арабия и се извини за нараняването, причинено на ЛГБТК общността в интервю, публикувано от The Athletic.

33-годишният играч се премести в отбора на саудитската професионална лига Ал Етифак от Ливърпул с тригодишен договор през юли. Преминаването към Саудитска Арабия, където хомосексуалността е незаконна и се наказва със смърт, нашумя, тъй като Хендерсън отдавна е поддръжник на LGBTQ общността.

„Разбирам разочарованието. Мога да разбера гнева. разбирам го Всичко, което мога да кажа, е, че съжалявам, че се чувстват така. Намерението ми никога, никога не е било да нараня никого“, каза Хендерсън пред The ​​Athletic в статия, публикувана във вторник.

„Сега, когато вземах решението, начинът, по който се опитах да го погледна, беше, че се чувствах така, сякаш, без да ходя, всички можем да заровим главите си в пясъка и да критикуваме различни култури и различни страни отдалеч.

„Но тогава нищо няма да се случи. Нищо няма да се промени.“

Хендерсън беше включен в състава на Англия, за да играе с Украйна в квалификационен мач за Евро 2024 в Полша в събота, преди да посети Шотландия в приятелски мач следващата седмица.

След обявяването на трансфера към Al Ettifaq, английската LGBTQ група 3LIONSPRIDE излезе с изявление, в което се казва, че повече няма да аплодират името му или да използват банер с лицето на Хендерсън. Някои от тях казаха, че може да обърнат гръб на терена.

Фен групата на ЛГБТ+ на Ливърпул Kop Outs призова Хендерсън да „застане зад думите ви като изявен съюзник и защитник на #LGBT+ правата, на правата на жените и на основното човешко достойнство“, след като се съгласи да се премести в Саудитска Арабия.

Хендерсън каза, че е бил наранен от критиките.

„На мен ми пука. Не съм от тези хора, които се прибират вкъщи, забравят за всичко и просто си казват: „Добре съм, семейството ми е добре, просто давай.

„Но в същото време знаех, че хората могат да гледат на това така и имат право на мнението си, имат право да се чувстват така. Всичко, което мога да кажа е, че се извинявам, съжалявам, че ги накарах да се почувстват така. Но не съм се променил като човек.“

Kop Outs реагира на интервюто му с The Athletic с публикация в X, платформата, известна преди като Twitter.

„Никакво приемане от страна на Хендерсън на ролята му в измиването на спортове, опитвайки се да прикрие отвратителния рекорд на саудитските права на човека“, се казва в него.

„Това звучи повече като опит за възстановяване на неговата „марка“, съжалявам, че не е достатъчно добро, действията говорят повече от думите“, се казва в съобщението .

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР