Английският хирург Саймън Брамхол призна пред съда, че оставил инициалите

...
Английският хирург Саймън Брамхол призна пред съда, че оставил инициалите
Коментари Харесай

Съд за хирурга, оставил инициалите си върху черен дроб...

Английският хирург Саймън Брамхол призна пред съда, че оставил буквите си на органи на двама пациенти, заяви английският в. „ Телеграф”. Става дума за интервенции за присаждане на черен дроб, които лекарят направил през февруари и август 2013 година

С помощта на лазерен лъч той нанесъл върху повърхността на трансплантирания орган буквите SB. Брамхол се призна за отговорен в нахлуване, само че не и в нанасяне на телесна щета.

Хирурзите употребяват лазерен лъч, с цел да спрат кървенето от черния дроб и да маркират сектора на интервенцията. Обикновено следите от него след време изчезват. При една пациентка обаче следите се запазили и това било открито при последваща интервенция, правена от различен доктор.

Според прокурора Тони Бадъноч, „ това е доста неизмеримо и комплицирано дело”, което няма аналози в наказателното право. Брамхол работил в продължение на 12 години в болница „ Кралица Елизабет” в Бирмингам. През 2014 година след когато против него почнало дисциплинарно следствие, подал оставка.

Негова пациентка декларирала за в. „ Бирмингам мейл”, че той й е избавил живота и призовала да бъде върнат на работа. Присъдата против хирурга ще бъде прочетена на 12 януари.
тагове хирург букви черен дроб пациент
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР