Английските национали може да прекратят мача с България в София,

...
Английските национали може да прекратят мача с България в София,
Коментари Харесай

Англия може да прекрати мача с България при расизъм в София

Английските национали може да прекратят мача с България в София, в случай че някой от тях бъде афектиран на расистка основа. Според редица британски медии в отбора ще обсъдят какво да вършат при възможни обиди още при започване на идващия си общ брой. България приема Англия в София на 14 октомври, като към момента не е ясно дали мачът ще се играе пред аудитория. Футболната асоциация подаде сигнал до УЕФА, откакто български последовател бе задържан на " Уембли " за засегнатост против Рахим Стърлинг по време на мача сред двата отбора в събота, извоюван с 4:0 от англичаните.

Част от Националния стадион " Васил Левски " ще бъде затворена за мача с Англия поради обиди по адрес на Косово в предходен мач от квалификациите. УЕФА наказа БФС със затваряне на 3000 места за дуела с Англия. За мача с Чехия (17.XI) пък има наказване с 5000 места поради националистически знак, повдигнат от български последовател в Прага при загубата ни с 1:2.

Играчите на Англия не за първи път ще разискват какво да вършат при положение на расизъм. Преди международното състезание в Русия през 2018 година отборът се събра на полемика дали би трябвало да напусне терена при възможни обиди. Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт пък разгласи, че България има " история " с расизма. 

" Това е терзание. Вече сме възнамерявали среща и ще обсъдим въпроса с футболистите, преди да отидем там. Наясно сме, че там има история с сходни неща, и желаеме да сме сигурни, че ще сме готови за това, което може да се случи и по какъв начин желаеме да отговорим. Ще обсъдим въпроса, когато се съберем. Не смятахме, че е вярно да го вършим още в този момент, тъй като сме надалеч от този мач, само че няма по какъв начин да сме сигурни, че ще отидем там и нищо няма да се случи ", сподели Саутгейт. 

Предишното посещение на Англия в София през септември 2011 година докара до санкция от 34 000 паунда за БФС от УЕФА след расистки обиди по адрес на трима британски национали - Ашли Йънг, Ашли Коул и Тио Уолкът. 

Преди време Рахим Стърлинг разгласи, че не е последовател на това тим да напуща терена при расистки обиди и избира да отговори с победа на терена. " Предпочитам да спечелим, тъй като това ще ги рани повече. Опитват се да те наранят, а в случай че излезеш от терена, те печелят. Ако им вкараш гол, възприятието е по-хубаво ", съобщи Стърлинг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР