Английските клубове да не играят във финала на Шампионската лига

...
Английските клубове да не играят във финала на Шампионската лига
Коментари Харесай

Призоваха английските клубове за бойкот на финала на Шампионската лига в Санкт Петербург

Английските клубове да не играят във финала на Шампионската лига в Санкт Петербург, в случай че стигнат до него. За това прикани през днешния ден външният министър на Англия Лиз Тръс по отношение на решението на Русия да признае суверенитета на самообявилите се Донецка и Луганска национални републики, както и да изпрати там свои военни сили. Освен това представителят на английското държавно управление не отхвърли вид за налагане на наказания върху притежателя на Челси Роман Абрамович.

Двубоят за трофея в ШЛ е плануван за 28 май във втория по величина съветски град. От няколко дни насам обаче има апели финалът да бъде лишен от Санкт Петербург както като тип наказване на Русия, по този начин и от позиция на сигурността на тимовете. Вчера от УЕФА оповестиха, че към този момент не възнамеряват такова нещо.

“Ако аз бях част от британски тим, щях да бойкотирам (б.ред. - финала). Имайки поради както прави режимът на Владимир Путин, аз персонално не бих взела присъединяване във футболен мач в Санк Петербург”, съобщи Лиз Тръс тази заран в ефира на LBC.

Четири са тимовете от Острова, които към момента са в шампионата - Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси. През предходната година пък финалът в ШЛ беше напълно британски - Челси против Сити.

Външната министърка беше запитана и дали се планува някакво деяние против съветския притежател на лондончани Роман Абрамович. Вчера Англия към този момент разгласи, че ще наложи наказания на Русия поради признаването на противоречивите украински територии.

“Никой не е изключен от наказания в бъдеще. Следим всички”, безапелационна беше Тръс.

Законът дава пълномощия на държавното управление да постанова такива наказания на съветски физически лица и бизнеси в стратегически браншове, като химическата промишленост, защитата, добива на потребни изкопаеми, компютърните технологии и финансовите услуги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР