Английската централна банка реши да намали водещата си лихва с

...
Английската централна банка реши да намали водещата си лихва с
Коментари Харесай

Английската централна банка понижи водещата си лихва с половин процент

Английската централна банка реши да понижи водещата си рента с 50 базисни пункта в опит да укрепи английската стопанска система против икономическите последствия от епидемията от ковид, съобщи Ройтерс.

Членовете на Комитета за парична политика на АЦБ гласоподаваха за сваляне на водещата рента от 0,75% на 0,25%. Това е първото намаляване на лихвата от август 2016 година насам.

„ Въпреки че степента на стопански потрес от епидемията от COVID-19 продължава да е неразбираема, бизнес интензивността в Обединеното кралство евентуално ще намеле значително през идващите месеци “, разясняват от централната банка.

От АЦБ взеха решение да оставят без смяна размера на програмата за покупки на държавни облигации на стойност 435 милиарда паунда и на покупките на корпоративни облигации - 10 милиарда паунда.

Централната банка също по този начин показа и нова скица за финансиране на дребния бизнес, като през идващите 12 месеца тя ще предлага четиригодишно финансиране

Комитетът по финансовата политика също по този начин е понижил антицикличния финансов буфер за банките от 1 % на нула %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР