Английската кампания за ваксинация срещу коронавирус значително намалява случаите на

...
Английската кампания за ваксинация срещу коронавирус значително намалява случаите на
Коментари Харесай

Значителен спад на инфекциите в Англия след първа доза на ваксината на Pfizer

Английската акция за ваксина ция против ковид доста понижава случаите на Covid-19, като спадът е към 70% при инфекциите измежду здравните служащи, които са получили първата доза от ваксина та на Pfizer и BioNTech преди 21 дни, оповестиха в понеделник английските здравни управляващи, оповестява Ройтерс.

Данните, оценени от Английската организация за публично здраве (Public Health England, PHE), демонстрират, че ваксина та на Pfizer обезпечава високи равнища на отбрана против зараза и симптоматично заболяване при слагане на първата доза и че хоспитализацията или гибел гибелта от Covid-19 ще бъдат понижена с повече от 75% при възрастните хора, които са имунизирани с първата доза.

" Като цяло следим в действителност мощен резултат за понижаване на всякаква зараза, безсимптомна и симптоматична “, съобщи шефът за стратегическата реакция на PHE Сюзън Хопкинс на брифинг за медиите.

Имунизацонният началник на PHE Мери Рамзи разказа данните като " съществено доказателство, че ваксина та на Pfizer/BioNTech стопира хората да се заразят, като в същото време пази против хоспитализация и гибел ".

" Трябва да бъдем доста насърчени от тези първични констатации ", сподели тя.

Констатациите на PHE са получени от два обособени разбора - единият е настоящо изследване измежду здравни служащи, а вторият е оценка на данните от тестванията при хора на възраст над 80 години.

Данните от групата в преклонна възраст демонстрират, че една доза от ваксина та на Pfizer е 57% ефикасна против симптоматично заболяване на Covid-19, сподели PHE, а ранните данни демонстрират, че втората доза усъвършенства отбраната до над 85%.

" Хоспитализацията и смъртността понижават във всички възрастови групи, само че при най-старите възрастови групи се следи най-бързия спад от пика в средата на януари ", се споделя в изказване на PHE.

Ваксината също по този начин обезпечава отбрана против по този начин наречения английски вид на ковид а SARS-CoV-2, прибавя английската здравна организация.

Данните за PHE идват, откакто по-рано в понеделник бяха показани предварителни резултати от изследване в Шотландия, които също демонстрираха, че ваксина ция там работи, доста намалявайки риска от хоспитализация поради Covid-19.

Шотландските откриватели обявиха, че тези открития допускат, че както ваксина та против ковид на Pfizer/BioNTech, по този начин и на AstraZeneca/Oxford са доста ефикасни при попречване на тежки инфекции.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР