Англия не успя да победи Северна Македония, завършвайки наравно 1:1

...
Англия не успя да победи Северна Македония, завършвайки наравно 1:1
Коментари Харесай

Кейн спаси Англия във врящия котел в Скопие

Англия не съумя да победи Северна Македония, завършвайки наедно 1:1 при гостуването си в Скопие в дуел от Група С на квалификациите за Евро 2024. След това тъждество „ трите лъва “ остават отпред в групата с 20 точки, до момента в който македонците са четвърти с 8 пункта в актива си.

Мачът на стадион „ Тодор Проески “ в Скопие стартира по-добре за гостите, които в 14-ата минута уцелиха греда след удар на Деклан Райс отвън наказателното поле. В 15-ата минута Оли Уоткинс засече с глава центриране на Фил Фодън, само че прати топката около вратата.

Северна Македония организира добра офанзива в 38-ата минута, когато Боян Миовски се свлече в наказателното поле. Първоначално съдията не отсъди нищо, защото не видя добре обстановката и по тази причина трябваше да преразгледа ситуацията с ВАР.

След консултация със системата той отсъди 11-метров углавен удар за Северна Македония.

Зад топката застана Енис Барди, който в 41-ата минута стреля, само че Джордан Пикфорд избави. За шанс на изпълнителя на дузпата, топката се върна към него и при добавката той прати топката в опразнената част от вратата.

Англия излезе на тръни след почивката и вкара в 47-ата минута, само че голът на Джак Грийлиш не бе зачетен поради засада.

Това накара Гарет Саутгейт да пусне потвърденото си оръжие Хари Кейн, който влезе в игра в 58-ата минута.

В 59-ата минута Фодън центрира от ъглов удар, Кейн стреля с глава и насочи топката към долния ляв ъгъл. Опитвайки да я почисти, с цел да не влезе в мрежата, Яни Атанасов я прати в личната си врата – 1:1!

В самия завършек на мача домакините имаха късмет да стигнат до успеха, като Езджан Алиоски центрира ужасно, пращайки топката на пътя на Никола Серафимов, чийто удар с глава мина на сантиметри над напречната греда и по този начин срещата приключи без победител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР