Англия победи домакинството на Австралия с 3-1 и стигна до финала на Световното първенство за жени

...
Англия достигна първия си финал на Световното първенство за жени
Коментари Харесай

Англия достигна първия си финал на Световното първенство за жени след победа с 3-1 над Австралия, въпреки чудесния гол на нападателя на Matildas Сам Кер когато приказката на съ-домакините приключи.

Атакуващият халф Ела Туун даде преднина на Англия през първото полувреме в сряда, но зашеметяващ удар на капитанката Кер, която направи първия си старт на турнира, изравни нещата след полувремето, когато Stadium Australia избухна в еуфория.

Лорън Хемп обаче върна преднината на Англия, преди Алесия Русо да постави резултата извън съмнение малко преди края.

Англия, която падна на полуфиналната фаза на предишните две световни първенства, се изправя срещу Испания в неделя, опитвайки се да добави световна титла към миналогодишния триумф на Европейското първенство.

Отборът на Сарина Вигман очевидно имаше план за игра, за да се наложи физически на Австралия, извършвайки девет фаула през първото полувреме, докато анулираха атакуващите опции на своите опоненти.

Англия откри резултата в 36-ата минута, когато Русо си проправи път към линията, преди да отреже топката и Тоун я прати в горния десен ъгъл за първия си гол на турнира.

Австралия започна второто полувреме много по-ярко и започна да притиска Англия по-високо на терена, търсейки исторически момент, който да съответства на невероятната победа на Кати Фрийман на 400 метра на същото място на Олимпийските игри през 2000 г.

Те го получиха в 63-ата минута, когато Кер получи топката в собствената си половина, изтича към вратата и изстреля неудържима ракета в горния ляв ъгъл от 25 ярда извън плонжиращата Мери Ърпс.

Стадионът избухна, когато феновете на Австралия най-накрая видяха своето златно момиче да отбелязва гол на този турнир, разпалвайки надеждата, че отборът на Тони Густавсон все още може да играе за титлата.

Но домакините отново изостанаха по-малко от 10 минути по-късно.

Дълга топка над горната част от Мили Брайт не бе преодоляна от защитника на Матилдас Ели Карпентър, позволявайки на Хемп да завърше лесно в долния ъгъл, за да възстанови преднината на Англия.

23-годишният играч отново беше замесен, когато мачът навлезе в последните минути, като се обърна брилянтно на средната линия, преди да се затича към вратата и да пусне Русо, който стреля ниско в далечния ъгъл, за да запечата Мястото на Англия на финала.

Англия и Испания ще играят всяка на финала на Световното първенство за жени за първи път, когато се срещнат на стадион Австралия в неделя.

Австралия ще играе срещу Швеция за третото място в събота в Бризбейн.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР