Англичанинът Кенет Алън Смит, който уби в село Терзийско Калина

...
Англичанинът Кенет Алън Смит, който уби в село Терзийско Калина
Коментари Харесай

Потвърдено: 17 години затвор за англичанина Кенет, убил любимата си Калинка

Англичанинът Кенет Алън Смит, който умъртви в село Терзийско Калина – дамата с която бе живял на фамилни начала, ще лежи 17 години в пандиза при първичен непоколебим режим.  

Апелативен съд – Бургас удостовери постановена присъдата на Окръжен съд – Бургас за закононарушението, осъществено на 22 юни 2021 година   

Чуждият жител и потърпевшата живеели в селото, като през последните четири години от взаимното им общуване, след приложимост на алкохол, сред тях възниквали ежедневни кавги. Вечерта на 21 юни 2021 година откакто използвали алкохол двамата се скарали. Кенет нанесъл прободно-порезни пострадвания на коремните органи и съзнателно умъртвил Калинка.

Бургаският апелативен съд намира за вярно изяснена фактическата конюнктура на действието и то е вярно квалифицирано по чл.116, ал.1, т.6, предложение последно и т.6а, вр. чл.115 от Наказателен кодекс.

Въззивният състав смята за аргументиран и закономерен извода за демонстрация на " особена свирепост “ от страна на подсъдимия. Кенет С. е нанесъл голям брой удари, като техния брой доста надвишава нужния за причиняване на гибелта, което характеризира закононарушението като осъществено с особена свирепост, показват апелативните съдии в решението си.

Деянието е осъществено коравосърдечно, невъзмутимо, садистично, защото след него подсъдимият е заровил тялото на потърпевшата в двора на общия им парцел, като преди този момент изкопал трап, след което умерено траял да работи в двора, а на въпросите на негови съселяни, къде е потърпевшата, отговарял, че е отпътувала за гр. Сливен.

Въззивната инстанция споделя и заключението, че убийството е осъществено " в изискванията на домашно принуждение “. От показанията на очевидци се открива, че подсъдимият неведнъж, повече от три пъти е упражнявал домашно принуждение над потърпевшата, изразило се във устен и физически тормоз, повдигане на кавги, нанасяне на побой, заличаване на мебелировка.

Престъплението е осъществено с директен предумисъл. Мъжът е имал ясни показа за общественоопасния темперамент на действието си и за общественоопасните последствия от него и  точно настъпването на тези последствия е целял.

Деянието се отличава с доста висока степен на социална заплаха. Според апелативния съд публичната заплаха на личността на дееца също е повишена. Видно от приложената към делото информация за съдимост, Смит към този момент е бил осъждан за нанасяне на междинна телесна щета на потърпевшата. Според свидетелски показания по делото той е посягал и на сестрата на умрялата, за което Калинка е разказала на другарка.

По отношение на наказването втората инстанция е безапелационна, че налагането на по-ниско по мярка наказване би било публично безпричинно и очевидно незаслужено, поради високата степен на социална заплаха на действието и настъпилия вредоносен резултат.

Съдът е удостоверил напълно присъдата като вярна и законосъобразна.

Подсъдимият е наказан да заплати на гражданския просител Р. Б. сумата от 50 000 лв. като обезщетение за породени неимуществени вреди вследствие на незаконното действие.

Решението на Апелативен съд – Бургас предстои на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд на Р България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР