Ангели в бели престилки“. За някои това може да е

...
Ангели в бели престилки“. За някои това може да е
Коментари Харесай

Четирима млади предприемачи и тяхната мисия да подобрят здравеопазването в България

„ Ангели в бели престилки “. За някои това може да е изтъркано факсимиле, само че за доста хора лекарите са в действителност ангели. Благодарение на знанието, опита и невъзмутимата си преценка те избавят всекидневно човешки животи. В годините преди COVID-19 огромна част от обществото беше позабравило какъв брой значими са медицинските чиновници, само че пандемията още веднъж насочи прожекторите към лечебните заведения и медицинските служащи.

Но с изключение на признанието, здравната рецесия от 2020-та съумя да извади на ярко и доста проблеми в бранша.

Различни статистики сочат изострен недостиг на фрагменти в България. В същото време доста от младите експерти в опазването на здравето избират да практикуват зад граница. От една страна, с цел да натрупат повече опит, само че от друга – поради по-добрите условия на труд.
Има ли решение?
Група млади бизнесмени считат, че част от проблемите в бранша на опазването на здравето могат да бъдат решени благодарение на някои не толкоз известни способи – цифров маркетинг и employer branding (бел. ред. – отражение на репутацията на една компания като шеф, каква стойност може да донесе на чиновниците си и какво може да им предложи).

Затова Петър Джиджев, доктор Тодор Киров, Александър Бачев и Цвета Джиджева вземат решение да основат първата българска платформа за кариерни благоприятни условия в областта на опазването на здравето. Идеята им е да основат общественост, в която по елементарен и наличен метод, чрез новите технологии, да се показват всички благоприятни условия за кариерно развиване в областта на опазването на здравето в България.

Ако най-малко един човек избере опазването на здравето за свое начинание поради Medboard, това е триумф за нас “, споделят създателите на платформата.
Зараждане на концепцията
Всичко стартира със основаването на организация за асортимент на фрагменти преди три години. Идеята на младите бизнесмени била те да са бутикова организация за асортимент на фрагменти в областта на опазването на здравето. Виждайки обаче проблемите в бранша от близо, вземат решение, че нещо би трябвало да се промени и че те ще дадат подтик на тази смяна.

" В бранша липсва задоволително позициониране на кариерните благоприятни условия. Много малко работодатели имат емплойър брандинг тактики, в които да популяризират себе си като шеф и кариерните благоприятни условия, които оферират “, споделя пред Economic.bg Петър Джиджев.

Разсъждавах дълго над това и стигнах до концепцията, че една профилирана нишова платформа би била доста потребна за бранша “, споделя Петър.

И по този начин през септември 2022 година Петър и Александър канят в екипа си доктор Тодор Киров, основен помощник в Медицинския университет в София. Няколко месеца проучват пазара на Балканите и в Европа и откриват, че в доста от страните по света има сходни платформи. Много от тях обаче се употребяват, с цел да притеглят фрагменти от други страни. Според тях Medboard може по някакъв метод да способства за опазване на служащите в бранша в България.

Наблюденията ми измежду младежите демонстрират, че всеки избира да остане тук. А достъпността до опциите, които има в бранша на опазването на здравето в България, не са задоволително ясно показани “, споделя доктор Тодор Киров.
Как работи приложението?
Medboard е уеб основана платформа, която публично работи от 15 ноември 2023 година До момента в нея са се записали 37 здравни институции – включително лечебни заведения, лаборатории, медицински и естетични центрове. 700 експерти към този момент са се записали в платформата, има и към 300 кандидатствания за работа през Medboard.

Всеки бизнес може да разгласява разнообразни предложения в профила си, съгласно абонамента, който е определен. Сред опциите, които предлага екипът на Medboard, е и изцяло осъществяване на цифрова акция, ориентирана към разпространение на опциите за работа в обещано здравно институция.

 приложението Medboard в уеб верията

Здравните експерти от своя страна имат опция да се записват в платформата, като вкарат данни за себе си – обучение, опит, малко изложение. И на база основни думи в обявата за работа се селектират допустимо най-подходящите претенденти за съответната позиция.

„ Кандидатите могат да изберат от няколко варианти: дали интензивно търсят работа или са пасивни (към този миг имат работа, само че при добра оферта е допустимо да я сменят), и да бъдат тайно – вид, при който просто следят оповестените разгласи “, изяснява Петър.

Искаме да дадем видимост на опциите в бранша “, споделя още той.
Платформата е изцяло безвъзмездна за всички експерти, които търсят кариерни благоприятни условия през нея. Работа с университети
Екипът, който седи зад платформата, организира дейни диалози и с Медицинския университет в София с концепцията да се даде по-голяма публичност на опциите, които имат за реализация студентите още по време на своето образование.

По време на образованието си студентите могат да работят като болногледачи или санитари в лечебни заведения, с цел да натрупат опит. Но би трябвало публичност за всички тези благоприятни условия “, споделя Петър.

Една от концепциите, които оферират на университетите, е ежемесечно да дават информация за опциите за работа в бранша на опазването на здравето – под формата на информативен бюлетин.

Има студенти, които са доста ясно фокусирани през цялото време. Но един от главните минуси на образованието в България са кариерните благоприятни условия. Няма открит механизъм, по който да се показват опциите за реализация в България на тези млади експерти “, споделя доктор Киров.
Нови хоризонти
До момента платформата е финансирана напълно със личен капитал на съдружниците.

В момента сме в развой на търсене на нови вложители или фондове. Целта ни е тази платформа след време да се трансформира в главно място, където хората да търсят работа или да търсят експерти в бранша на опазването на здравето “, споделя Александър Бачев.

Платформата работи за територията на цяла България и за момента е единствено в уеб версия, само че бъдещите проекти на екипа е да бъде основано и мобилно приложение.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР