Ангел Митев, досегашният директор на държавното дружество Реставрация ЕАД е

...
Ангел Митев, досегашният директор на държавното дружество Реставрация ЕАД е
Коментари Харесай

Шефът на дружество "Реставрация" Ангел Митев поема временно НДК

Ангел Митев, досегашният шеф на държавното сдружение " Реставрация " ЕАД е новият краткотраен шеф на НДК. Това разгласи на изключителна среща министърът на културата Боил Банов, който от няколко дни още веднъж е принципал на Двореца на културата.

Това е третият шеф на НДК в границите на седмица, откакто досегашният Мирослав Боршош бе освободен от министър Лиляна Павлова, след това възобновен на поста от премиера Борисов и най-после самичък съобщи, че се отдръпва до приключването на инспекциите в НДК. За едно денонощие шеф на сдружението бе ръководителят на борда му Борислав Велков, който съобщи, че НДК е " източвано " с официални публични поръчки.

Велков остава и в новия ръб на шефовете, назначен от Боил Банов. Министърът стимулира това с последователност. Всъщност Велков е назначен от Лиляна Павлова в края на май. Борда напуща Лазаринка Стоичкова, също назначена тогава.

Вместо нея, Мирослав Боршош и посочената от Павлова Таня Милева в съвета на шефовете влизат Красимир Петков, строителен инженер, работил в ДНСК, Росица Бачева, правист и Татяна Цветанова, до момента основен юрист на министерството.

Мотивите за назначението на това управление са сполучливото привършване на ремонтите в НДК, който би трябвало да поеме главните събития около председателството на Европейски Съюз. Банов отхвърли да разяснява изказванията за неприятно финансово положение на НДК, до момента в който текат инспекциите.

Подкрепям културните политики на Мирослав Боршош и решението му да се отдръпна до края на инспекциите, сподели още министърът на културата. Ако те не открият нарушавания, Боил Банов съобщи, че би го върнал на поста.

Министърът отхвърли да разяснява внезапните завои в решенията на държавното управление за освобождението и връщането на Мирослав Боршош на поста, не разяснява и дали като нов принципал на НДК има връзка решението на Боршош да се отдръпна самичък. Тези въпроси не касаят мен, съобщи той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Скандалът с НДК (16)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР