Ангел Христов-Геле бе погребан на 8 юни следобед в Дупница.Опелото

...
Ангел Христов-Геле бе погребан на 8 юни следобед в Дупница.Опелото
Коментари Харесай

Кой е Златко Баретата, присъствал на погребението на Ангел Христов

Ангел Христов-Геле бе заровен на 8 юни следобяд в Дупница.Опелото в храм " Св. Георги Победоносец " стартира в 13.30 ч., и завърши час по-късно. В 14.40 траурната върволица потегли за гробищния парк в Дупница. Геле бе изпратен от околните си, някогашни сътрудници от ЦСБОП-барети, измежду които Златомир Иванов-Златко Баретата, другари, някогашния кмет на града Атанас Янев, общински съветници.

Сред най-близките на „ братя Галеви “, бяха още Васил Капланов – Каплата, дамата на Пламен Галев - Юлиана, юристът на Братя Галеви – Емил Велинов, Апостол Чакалов – Тоци /спряган за дясната ръка на Галеви/, Конана, Атанас Янев /бивш кмет на Дупница/, зам.-кметът Крум Милев, Васил Жечев – ректор на колежа по туризъм в Благоевград и други.

От 1995 година насам Златко Баретата извървява пътя от махленски разбойник до началник на всесилен мафиотски профсъюз, прочут като наркокартела „ Фирмата ”. Подобно израстване е невероятно без поддръжката на службите за сигурност, подозрителната бездейност на правосъдната система, дискретния политически лобизъм.

При ръководството на Иван Костов Златко Баретата е подозиран за трафик на дами и контрабанда на крадени коли. Знае се, че е в близки връзки с Георги Пехливанов, считан за правоприемник на убития наркобарон Поли Пантев. След убийството на Константин Димитров-Самоковеца през 2003 година наркогрупировките на Антон Милтенов-Клюна и Златомир Иванов стартират борба за териториите на " картофения " необут.

След голям брой арести и обвинявания, закононарушенията, в които е забъркан, остават на равнище съмнения и той е освобождаван неведнъж.
Смята се, че от 2003 година до 6 февруари 2009 година, когато Златомир Иванов е задържан, наркокартелът “Фирмата ” осъществя оборот от близо 500 млн. лева от търговия с всевъзможни типове опиати.

Златко Баретата е измежду участниците в скандална среща в края на 2006 година, уредена персонално от Алексей Петров. На нея участва и вътрешният министър в кабинета на тройната коалиция Румен Петков. Той твърдеше, че се е видял с Братя Галеви, тъй като получил от тях доста значима информация в навечерието на приемането на страната ни в Европейски Съюз.

През 2010 година шефът на митниците Ваньо Танов, шеф на ГДПОБ по това време, разкри, че Румен Петков е уреждал преразпределението на наркопазара сред Братя Галеви и Златко Баретата. По този мотив Баретата дефинира Танов за вманиачен простак.

Баретата беше задържан на 7 февруари 2009 година, откакто се съобщи на тогавашния консултант на шефа на ДАНС - Алексей Петров. Срещу него бе повдигнато обвиняване за образуване и управление на незаконна група, занимаваща се с разпространяване на опиати и убийства.

На 10 юни 2010 година започва правосъден развой против него. Престъпна група от 21 обвинени, 107 очевидци, измежду които и петима със предпазена идентичност, 34 юристи, 52 експертни изводи и близо 1 млн. лева публични разноски в помощ на особено основаното прокурорско звено “Антимафия ” са ангажирани по делото.

През 2012 година Златомир Иванов бе наказан на 17 годинилишаване от независимост отСофийски градски съд, като началник на проведена незаконна група и като подстрекател в убийството на Румен Стефанов - Алфа. Златомир Иванов апелира присъдата и за през днешния ден беше планувано следващото съвещание по делото в Софийския апелативен съд, само че поради стрелбата по Златомир Иванов делото бе отсрочено за 12 февруари.

Според последната налична информация Златомир Иванов е под домакински арест от края на 2010 година поради интервенция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР