Ангел Чолчев е продуктов мениджър в SoftwareAG - германска компания

...
Ангел Чолчев е продуктов мениджър в SoftwareAG - германска компания
Коментари Харесай

Бизнес програмата във Виена, която развива таланта и на българските мениджъри

Ангел Чолчев е продуктов управител в SoftwareAG - немска компания с 50 годишна история, която е дейна на B2B пазара за интеграционен програмен продукт. Групата основава артикули, които са невидими за крайния клиент, само че оказват помощ на междинните и огромни предприятия да оперират комплицирани системи за данни, като едно изцяло бизнес решение. Годишният оборот на компанията надвишава $1 милиард.

Днес младият управител Ангел Чолчев управлява от София бизнес отдел в немската компания SoftwareAG. Отделът е виновен за към 70% от годишния оборот на групата, надхвърлящ $1 милиард. Разказва ни, че техният софтуер функционира аналогично на нервната система в един жив организъм - преобразува и обменя данни сред крайниците и ги оживява като част от едно общо тяло.
 Магистратурата във Виена, която води до върховен пилотаж в бизнеса
Магистратурата във Виена, която води до върховен пилотаж в бизнеса

Пред Money.bg приказва Евелина Милтенова - ръководител на Управителния съвет на БАДДПО

Преди сегашния бизнес триумф да стане действителност, Ангел Чолчев съумява да приключи MBA програмата в. Подчертава, че бизнес образованието във Виена му е дало доста по-широк взор върху бизнеса, с който се занимава.

" С техническото ми обучение тематики като финанси, счетоводство и маркетинг ми бяха непознати. Приятно се изненадах по какъв начин комплицирани социо-работни тематики като водачество и организационна конструкция не са магия, а имат конструкция и солидна теоретичена основа.

Този нов опит ми разреши да ги схвана и приложа дейно в работната среда. Насочеността на моята MBA стратегия беше към предприемачесво, което ми оказа помощ да схвана по какъв начин се възнамерява, започва и ръководи един възходящ бизнес ", споделя Ангел Чолчев.
 Снимка 636633
Той взема решение да стартира MBA програмата във Виена, откакто към този момент е натрупал забележителен работен опит и е достигнал позиция в работата си, при която може да приложа знанията, предоставяни от бизнес образованието във Виенския стопански университет, който е в челната тройка на най-престижните в Централна и Източна Европа.

Колкото до избора на самия университет, той лишава на Ангел към година. През това време той се среща с доста хора, приключили разнообразни MBA стратегии, които му дават информация и противоположна връзка от първа ръка.

" Въпреки, че програмата на WU Vienna не е измежду най-финансово наличните в Централна и Източна Европа, не преставам да считам, че направих най-хубавия вероятен избор. WU Vienna ме завоюваха с културата си, лесната досегаемост от София и университетския календар, предопределен за работещи хора. Допълнително, мотивиращо въздейства самата Виена, страхотният кампус на университета и разнообразието от интернационалните студенти с разнообразни специалности, които обогатяват програмата. "
 От студент във Виена до началник на една от най-големите ИТ компании в България: Андон Сименов разкрива формулата на триумфа
От студент във Виена до началник на една от най-големите ИТ компании в България: Андон Сименов разкрива формулата на триумфа

Пред Money.bg приказва IT предприемачът Андон Симеонов

По време на своето следване Ангел се среща с хора от цяла Европа и от доста разнообразни специалности. Казва, че това доста откроява този унивестит от всички останали в региона. По време на образованието си той основава близки и потребни бизнес контакти.

" Ежедневните ни лекции и групови планове, интернационалната среда и щастието да сме в международен град като Виена ни сближиха като хора. Всеки носеше друг опит и разкри пред сътрудниците си доста неща от своята специалност.

Често в общите ни планове правихме бизнес проекти и страгии върху ралните бизнеси на доста от тези хора. Всички още държим връзка между тях, а някой запознаства се трансфораха и в сполучливи бизнес инициативи. Именно този обществения детайл правя оценка като най-приятен от моето MBA прекарване ", споделя Чолчев.

Мениджърът вижда огромното доказателство за триумфа на своето образование във Виена с течение на времето. Ефектът на натрупването е изтъкнат в позициите, които заема.

Няколко години след завършването на магистратурата той има опцията да взима много стратегически решения, при които постоянно употребява методите, научени по време на неговото следване. А за какво избира да работи в България?

" Аз работя в интернационален бизнес и географията на моето работно място няма огромно значие, изключително след пандемията. Като човек пътувал много по света, самоуверено мога да заявя, че макар всичките ни ежедневни проблеми, България твърдо се намира в развития свят.

Освен приличната среда и невероятната природа, можем да се насладим на политическата сигурност, с помощта на Европейски Съюз, както и на свободно пътешестване в огромна част от света. Изреждайки всичко това, съзнавам и за голямата работа, която стои пред всички нас за установяването на България като устойчива и развита дестинация.

Всеки, който е работил в интернационална среда, е усещал началния песимизъм по отношение на нашата страна и фрагменти. Международният ни имидж е надалеч от мечтаното и единствено с усилена работа и вярно надграждане можем да го подобрим. Иммено тук образованието на повече ръководители в интернационалните MBA стратегии може да помогне доста. Поради локалните специфики нишката сред другите икономически системи беше трайно скъсана през 90-те години на 20-и век.

Това докара до построяването на структури и фрагменти от нулата, без да е допустима последователност и да се черпи опит от старите генерации. Подходяща MBA стратегия може да подкрепи културното и професионо развиване на българските ръководители ", разяснява българската реалност през неговия взор Ангел Чолчев.

Въпреки бизнес триумфите, провокациите пред българския управител още веднъж предстоят. Наскоро компанията, за която работи беше добита от американския капиталов фонд SilverLake.

" Предизвикателствата пред нас идващите години са да успеем да изградим сполучливо нашия заоблачен интеграционен бизнес без да изоставяме нашите лоялни и обичайни клиенти - банки, застрахователи, логистични колоси и енергийни концерни, чиито системи ще не престават да работят в лични им центрове за данни. "
 Българката Тереза Шарф, която работи от Виена за Daikin в България
Българката, която работи от Виена за най-продаваните японски климатици у нас

Една история за успеха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР