Ангажирани в озаптяването на коронавируса в Европа, страните-членки забравиха за

...
Ангажирани в озаптяването на коронавируса в Европа, страните-членки забравиха за
Коментари Харесай

Европа забрави за бежанците, но те за нея – не

Ангажирани в озаптяването на ковид в Европа, страните-членки не помниха за бежанците по границите, само че те за нея – не.

Може да се окаже, че точно мигрантите ще понесат тежки вреди поради битката с пандемията, написа Агенция Франс Прес.

“Сирийският емигрант Махмуд Айлуни трябваше да вземе новото си позволение за престояване в Германия предходната седмица, само че когато отиде да го получи, откри крепко залостената врата на бюрото за обработка на документите в Берлин ”, споделя медията.

„ Имах среща – сподели той и добави, че “няма никаква концепция “ по кое време ще може да получи заветния лист хартия, който е единствената му публична идентификация.

За бежанеца несигурността може да продължи седмици, в случай че не и месеци, защото Германия приключи стратегиите за банкет на бежанци, както и чуванията на търсещи леговище, на фона на пандемичния ковид.

Отвъд Германия нарастват страховете и за ориста на мигрантите и бежанците в Евросъюза, защото Европа подхваща все по-строги ограничения за битка със болестта. Като мярка за това страните затвориха границите на съюза, само че и между тях.

Страни като Франция, Испания и Италия, а и към този момент от ден на ден други, постановиха карантина на популацията си, с цел да лимитират придвижванията му и да спрат разпространяването на вируса.

Мигрантите и лицата, търсещи леговище, понесоха най-вече вреди поради затворените обществени служби.

Доброволци, които работят с мигрантите, оповестяват, че неприятните условия в лагерите, да вземем за пример тези в Гърция, могат да се влошат още повече. В общежития за мигранти в Германия, да вземем за пример, все по-често избухват яростни боеве.

Преди дни в бежански център в Източна Германия бяха извикани 200 служители на реда. В мястото за настаняване избухнаха яростни боеве, а там има и 533 лица под карантина.

Карантините бяха подредени, откакто бяха открити няколко случая на COVID-19 измежду бежанците в Германия.

Властите в страната бързо трансформираха разпоредбите и в този момент хората могат да желаят леговище единствено след негативен тест за COVID-19 или след изтърпяване на насилствена 14-дневна карантина.

Доброволците и неправителствените организации се притесняват, че затворени в близки пространства, с общи бани и кухни, пандизът ще спомогне за разпространяването на вируса.

В региона на Кале в Северна Франция, където също има бежански центрове, ограниченията за ограничение на инфекцията доведоха до това, че над 2000 доброволци напуснаха местата си, като с това сложиха завършек на безплатното разпределяне на храна.

“Ако вирусът се популяризира вътре в лагер с мигранти, това ще се трансформира в злополучие ”, предизвестява Антоан Нехър от неправителствената организация Utopia 56.

Ситуацията е изключително тревожна на гръцките острови, където хиляди мигранти се събират в лагери без достъп до съществени хигиенични уреди.

“Ако хората не бъдат евакуирани от островите, това ще докара до здравна злополука в средносрочен проект ”, съобщи евродепутатът Ерик Маркард от немската партия на Зелените по телефон от Лесбос, където доста мигранти идват след къс преход от Турция.

Германската неправителствена организация Pro Asyl прикани за “европейската взаимност ”, като страните-членки одобряват мигранти от островните лагери, в това число “повече от 10 000 малолетни ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР