Ангажимент да казва истината, когато му се снема анамнеза, ще

...
Ангажимент да казва истината, когато му се снема анамнеза, ще
Коментари Харесай

Закон ще задължи пациента да казва истината пред лекаря

Ангажимент да споделя истината, когато му се снема анамнеза, ще има пациентът и това ще се запише в закон.

За подготовката на подобен заяви зам.-шефът на парламентарната здравна комисия доктор Александър Симидчиев. Депутатът от Демократична България изясни, че той приготвя измененията, те към този момент са утвърдени от сътрудниците му от парламентарната мощ и от всички партии в ръководещата коалиция.

Най-вероятно специфичният раздел за правата на пациента ще се обособи като част от закона за здравето.

По думите на доктор Симидчиев в този момент волю или неволю нерядко се случва пациентът да не даде вярна информация на лекаря, което затруднява лекуването. Той разяснява тематиката пред тази заран в подтекста на снощното нахлуване над доктор от Спешната помощ в Самоков. Близките на умрял пациент нападнаха филиала на незабавната помощ, трошиха порти, събаряха инсталация, а целият дежурен екип се барикадирал вътре.

Бяха десетки, схваща вратите и ме нападнаха, удряха ме, описа тази заран потърпевшият незабавен доктор Любомир Ал Хакак. Снощи той е трябвало да изясни на околните, че макар опитите за реанимация докараният от тях в тежко положение мъж не е оживял.

Ударите са били по главата, гърба и вратите. Почти не е спал след екшъна, боли го главата, описа докторът пред репортера на Би Ти Ви. Още пробвам да осмисля случилото се, отговори то той на въпрос ще напусне ли незабавната помощ. За първи път в живота си претърпявам такава експанзия - освен като доктор, а и въобще, изясни доктор Ал Хакак. Той има компетентност и по обща медицина и може да работи отвън незабавната помощ, само че признава, че адреналинът и потребността да оказва помощ го държат там.

В квалифицираните отговорности на пациента ще бъде написана и цялостна възбрана за влизане на въоръжени лица в лечебни заведения, заяви още доктор Симидчиев.

Когато медицината се практикува по стандартизирани правила, тези случаи ще намалеят. Десетлетия наред опазването на здравето не било водеща тематика, разрушено е доверието, то се гради дълго и мъчно, разяснява още той случая.

Българският лекарски съюз осъди експанзията още нощес в гневна позиция. Само намесата на полицията е съумяла да разпръсне озверявалата навалица близки и познати на пациента и да избави лекарите, както е техниката от погрома.

Няма счупена инсталация. Мониторът нощес е бил на земята - това ни е новата техника по европейските стратегии, само че работи, описа шефката на филиала доктор Ивалина Трендафилова. Материалните вреди са трите счупени порти, прочувствените обаче са огромни, разяснява тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР