Анексирането на Украйна ще означава край на всякакви дипломатически преговори

...
Анексирането на Украйна ще означава край на всякакви дипломатически преговори
Коментари Харесай

Зеленски изключва всякакви преговори с Русия след референдумите

Анексирането на Украйна ще значи завършек на всевъзможни дипломатически договаряния с съветския президент Владимир Путин. Това съобщи в изявление за американския ефирен канал Си Би Ес украинският президент Володимир Зеленски.

Предупреждението му идва в миг, когато Москва продължава провеждането на референдуми в окупираните украински територии, призовавайки жителите да гласоподават за присъединение към Русия.

Референдумът може да " докара до доста трагични моменти ", акцентира Зеленски и добави, че съветските сили са заплашвали локалните поданици да им пресечен електричеството им и да ги хвърлят в пандиза, с цел да ги принудят да вземат участие в това, което Зеленски назова " псевдореферендуми ".
 Зеленски: Светът ще осъди подправените референдуми на Русия в украински територии
Зеленски: Светът ще осъди подправените референдуми на Русия в украински територии

След първия ден на гласуването

Ако референдумът мине и Русия извърши анексия, Украйна няма да може да продължи никакви дипломатически договаряния с Путин, безапелационен бе той.

Според Зеленски стабилността в Европа е невъзможна, до момента в който Путин остава на власт.

По негови думи " доста невисок % " от хората поддържат референдума, даже измежду тези, които са принудени да вземат участие в гласуването.

За следващ ден в, някои от тях отчасти окупирани от съветската войска, започнаха да се организират референдуми, небрежно проведени от окупационните управляващи - това се Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие . Гласуването се прави по домовете, а едвам в последния ден от периода, 27 септември, за гласоподаване ще се позволяват хора до урните в проведените сектори.
 ТАСС: Референдумите в Донецк и Луганск са законни
ТАСС: Референдумите в Донецк и Луганск са законни

Решението е на локалните изборни комисии

Киев, Съединени американски щати и страните от, че организирането на подобен " плебисцит " ще се трансформира в точка, от която няма да има връщане обратно , след което няма да са вероятни никакви договаряния за спокойно разрешаване на военния спор и връщане на страните на позициите им отпреди 24 февруари.

През 2014 година, след проведен тъкмо по подобен метод референдум, . Преди да нахлуе в Украйна на 24 февруари съветският президент - Донецк и Луганск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР