Анекс към Колективния трудов договор в сферата на образованието подписаха

...
Анекс към Колективния трудов договор в сферата на образованието подписаха
Коментари Харесай

Дават допълнително дни отпуск за учителите в Община Варна

 Анекс към Колективния трудов контракт в областта на образованието подписаха през днешния ден кметът на Варна Иван Портних и представители на обществените сътрудници - Светлан Илиев, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура за Община Варна, Свежина Димитрова – ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение общинска секция и на синдикалните организации, Веселин Рашев, ръководител на Синдиката на българските учители, Галина Димитрова, ръководител на районния профсъюз " Образование “ към КТ " Подкрепа “, и Иванка Димитрова, ръководител на Независимия училищен профсъюз към КНСБ - Варна.

Новите придобивките са 8 дни заплатен годишен отпуск за педагогическите експерти в детските градини и учебните заведения, които останаха без отпуск поради изключителното състояние за Коронавирус – 19. Тези дни не могат да се трансферират за други календарни години, а използването им ще става по преценка на шефа и основана от него организация.

" Вчера беше Международният ден на учителя, по тази причина употребявам случая да изкажа още веднъж своята признателност към всички, които са се посветили на тази благородна специалност - за всеотдайността, силата и любовта, с които се грижат за нашите деца и по време на изключителната конюнктура “, съобщи кметът Иван Портних. Той напомни, че това е трети групов трудов контракт, който общината подписва със обществени сътрудници през последните дни. " След културата и обществените действия, през днешния ден актуализираме и придобивките в областта на образованието, а при започване на годината обновихме и контракта в областта на опазването на здравето, водени от желанието да бъдем потребни за хората ", добави кметът. Благодарност за положителното съдействие с Община Варна изрекоха представителите на синдикатите и работодателските организации. В края на церемонията Веселин Рашев подари на кмета купа, извоювана от варненските тимове по време на 16-та Спартакиада на учителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР