Андрияна Андреева - областният управител на Варна вече заема академичната

...
Андрияна Андреева - областният управител на Варна вече заема академичната
Коментари Харесай

Областният управител на Варна, Андрияна Андреева е с академична длъжност професор

Андрияна Андреева - регионалният шеф на Варна към този момент заема академичната служба " Професор “ по Право, в научна компетентност Трудово право и публично обезпечаване. Това се случи в края на предходната седмица с Решение на Факултетния съвет на Финансово – счетоводен факултет при ИУ – Варна.

За професор Андреева тази най-висока академична служба идва след конкурс, в който тя взе участие със 118 труда, измежду които 13 монографии и студии(в съавторство), резултат на дългогодишна екипна изследователска работа по правни проблеми, 52 публикации, 49 отчети, 7 учебници и образователни пособия. Голяма част от изявленията й са отдадени на настоящи тематики свързани с изкуствения разсъдък, дигитализацията и тяхното отражение в трудовите връзки.

Като хабилитационен труд тя е показала монографията " Трудови правни отношения на хабилитираните лица в Република България “, Изд. " Наука и стопанска система “, ИУ – Варна-2023г..Трудът проучва детайлно спецификата на трудовите правни отношения на тази категория лица в подтекста на трудовото право – тяхното ретроспективно развиване, правна същина, учредения за пораждане, надзор върху процедурите за хабилитация, наличието на правната връзка, дисциплинарната отговорност и други Монографичният труд запълва сериозна празнота в трудовоправната теория за изцяло проучване на трудовите правни отношения в тази характерна държавно контролирана област – висшето обучение и по-конкретно – по отношение на хабилитираните лица като членове на университетския състав.

Екипът на Областна администрация – Варна честити новата академична служба на професор Андреева, като й пожелаваме здраве и академично дългоденствие.

19.09.2023
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР