Андрей Рубльов победи рутинно световният номер 26 Себастиан Корда в

...
Андрей Рубльов победи рутинно световният номер 26 Себастиан Корда в
Коментари Харесай

7-а поредна победа: Рубльов взе с отличен теста на Корда и е във втората седмица на АО!

Андрей Рубльов победи рутинно международният номер 26 Себастиан Корда в мач от третия кръг на Откритото състезание на Австралия. Мачът продължи близо два часа - 2:6 6:7(6) 4:6. Руснакът имаше цялостен надзор над срещата от началото до края, като не позволи да загуби подаването си нито един път и се поздрави справедливо с крайния триумф. Следващ противник на международният номер 5 ще бъде.

Началото на мача стартира с заплаха пред Корда, като той трябваше да избавя общо три брейк шанса и съумя да се оправи. Впоследствие, при 2:2, американецът можеше да " открадне " подаването на Рубльов, но руснакът сподели забележителна душeвност и се избави. Оттук нататък, международният номер 5 пое целия надзор над сета, като проби подаването на Корда на два пъти и записа първата част в своя актив след 36 минути игра - 2:6.

Вторият сет предложи много по-равностойна игра от двете страни на корта. Двамата състезатели опитваха да поемат самодейността, само че нищо значително не се случваше и това ни докара до разумна развръзка на сета, а точно тайбрек. Тайбрекът мина през обрати, като първи Рубльов си изобрети преимущество за 2:0, само че по-късно, Корда направи два минибрейка и руснакът стартира да демонстрира темпераментния си темперамент. Все отново, краен победител излезе московчанина, като " открадна " тайбрека след драма, нервни моменти и 8 на 6 точки.

Рубльов продължи да постанова играта си и през третата част, като направи пробив още първоначално. Когато трябваше да го затвърди, позволи лек спад и трябваше да наваксва от 0:30, само че се оправи и поведе с 1:3 гейма. Впоследствие, при 2:4, руснакът можеше да удвои преднината си, само че американецът с всички сили се измъкна и си обезпечи по-дълго престояване в срещата. В последна сметка, при 4:5, когато руснакът сервираше за спечеване на мача, той се оправи и си обезпечи присъединяване в четвърти кръг на Аустрелиън Оупън.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР