Андрей Рубльов имаше само един ден почивка, след като спечели

...
Андрей Рубльов имаше само един ден почивка, след като спечели
Коментари Харесай

След само ден почивка: Рубльов увеличи победната си серия с чист успех в Дубай

Андрей Рубльов имаше единствено един ден отмора, откакто завоюва първата си купа за сезона в Марсилия, преди още веднъж да би трябвало да излезе на корта в спортен дуел. Руснакът придвижи положителната си игра от френския град на кортовете в Дубай, където през днешния ден потегли с чист триумф, надделявайки над Даниел Еванс с 6:4 7:5.

В хода на целия дуел Рубльов показваше солидна игра, макар бързия преход от залата в Марсилия до откритите кортове в Обединените арабски емирства. Срещата започва равностойно, а сервисът беше преобладаващият удар за двамата в началните минути, което водеше до бърза развръзка в сервис геймовете им. Дълго време паритетът не бе нарушен, само че в осмия гейм Рубльов измъкна противниковото подаване, единствено с цел да последва мигновен рибрейк от страна на великобританеца. Все отново обаче по-настойчивите дейности на втория в схемата дадоха резултат и скоро по-късно той откри сметката си в общия резултат.

След старта на втората част двамата демонстрираха леки съмнения на сервис, като си размениха по един брейк, само че по-късно още веднъж стабилизираха изявите си от линията за начален удар. С придвижване на времето миналогодишният полуфиналист заигра с повече заостреност в дейностите си, която му донесе шест шанса за пробив в края на мача. Еванс обаче с невъзмутима игра отрази и шестте благоприятни условия, само че при седмата такава руснакът остана толерантен в разиграване от дъното на корта, преди да си подпечата петата поредна победа след минаващ удар от форхенд.

Got there in the end
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР