Андрей Рубльов имаше оптимистичен старт на новия сезон, след като

...
Андрей Рубльов имаше оптимистичен старт на новия сезон, след като
Коментари Харесай

Рубльов надви Зверев за пръв път в кариерата си и е на победа от защита на трофея си в Дубай!

Андрей Рубльов имаше оптимистичен старт на новия сезон, откакто доближи четвъртфиналната фаза на Откритото състезание на Австралия, където обаче беше спрян в поредни сетове от бъдещия първенец Новак Джокович. Впоследствие руснакът очевидно не съумя да откри себе си през предишния месец и позволи разочароващи провали още в първите кръгове на шампионатите в Ротердам и Доха, преди да се насочи към АТР 500 конкуренцията в Дубай, имайки привидно непостижимата задача да брани трофея си отпреди година.

Световният номер 7 потегли с обикновен триумф на старта над Филип Крайнович, но още в осминафиналите беше напът да оваканти купата си, само че показва впечатляващи воля и темперамент, с цел да избави пет следващи мачбола против Алехандро Давидович Фокина, който обърна, с цел да продължи напред към отбрана на оценката си. Вдъхновен от триумфа си над испанеца, Рубльов надигра безапелационно Ботик ван де Зандсхулп и си обезпечи конфликт в полуфиналната фаза с олимпийския златен медалист Александър Зверев, против който досега нямаше извоюван сет във всичките им досегашни пет битки, само че през днешния ден съумя да пренапише историята на съперничеството им и победи с успеха, пристигнала за час и 58 минути на корта - 6:3 7:6(9). По този метод московчанинът към този момент се намира на финалното ходило по пътя към отбрана на купата си и в опит да дублира трофея си ще срещне един всред Новак Джокович и Даниил Медведев.

Вълнуващите моменти превзеха протичащото се на корта още от дебютните минути в дуела, откакто началният гейм на германеца ни предложи сериозна борба, в която Саша на процедура се самоуби с две двойни неточности и съобщи подаването си. Скоропостижно обаче Зверев се отърси от съмненията в играта си и ни даде цялостния искра на репертоара си, пласирайки надълбоко наоколо до линиите своите удари, при което излизаше на мрежата, с цел да приключи комбинациите си и стремително навакса пасива си в резултата.

Именно това привидно разреши на международния номер 16 самобитно да отстъпи от педала на газта, като той се оказа прекомерно вцепенен при последвалото си подаване и Рубльов засвидетелства безспорната класа на вездесъщия си форхенд, изпращайки същинска канонада от печеливши отигравания по посока съперниковата половина, с което осъществя рибрейк. Оттам насетне руснакът пое напълно надзор върху събитията на корта и като се изключи че беше непогрешим на сервис, то той за следващ път впечатли с дейностите си на ретур, като заби следващия си уинър със своя дланов удар, с цел да пробие още веднъж, като за първи път в кариерата си завоюва сет против олимпийския първенец.

С настъпването на втората част пък сервиращите съумяха да наложат волята си във всяко едно отношение, като още с осъществяването на начален удар значително биваше превдварително решен крайния излаз на разиграването. В това русло скоростно бяхме отведени до заключителните мигове в сета, когато в последния 12-и гейм Зверев поведе с 40:15, само че позволи три следващи неточности, довели до мачбол за международния номер 6, който обаче Саша заличи със серия от неспасяеми сервиси и провокира изиграването на тайбрек.

В него пръв минипробив инкасира германеца, откакто фен от трибуните се провикна, че топката е в навън, при което това неразбирателство накара олимпийският първенец да спре да играе прибързано и загуби точката си. Последва известна пауза, която образно изнерви Рубльов и той направи двойна неточност, само че стремително съумя да се оправдава с бомбен форхенд и разполагаше с задатък от 4:2 пункта при първата промяна на полетата. Впоследствие станахме очевидци на купища обрати и шансове пред всяка от двете страни на мрежата да бъде поставена точка на разногласието в дългия гейм, само че в последна сметка Рубльов избави сетбол и оползотвори шестата си опция да узакони триумфа си с превъзходен минаващ удар.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР