Андрей Гюров и Петър Чобанов ще бъдат номинирани от Радев

...
Андрей Гюров и Петър Чобанов ще бъдат номинирани от Радев
Коментари Харесай

Димитър Радев остава гуверньор на БНБ frognews.bg

Андрей Гюров и Петър Чобанов ще бъдат номинирани от Радев за подуправители на Българска народна банка, както към този момент беше известно.

 

“Ръководството на Българска народна банка трябваше да бъде определено с необятна политическа поддръжка. Тя е мощен фактор за независимостта на централната банка, в това число от опити за нерегламентирано политическо вмешателство ”, разяснява пред публицисти Димитър Радев. 

 

Той съобщи, че чака сходен метод и при гласуването на подуправителите.

Радев бе повдигнат от ГЕРБ, а по-късно получи и поддръжката на “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ”, откакто обединението откри, че има обща визия и цели с новия гуверньор на Българска народна банка. В негова поддръжка гласоподаваха и от Движение за права и свободи. 

Предложеният от “Възраждане ” Христов получи гласовете на партията на Костадин Костадинов, както и на един народен представител от “Има подобен народ ”. 

 

През 2015 година Радев беше препоръчан за гуверньор на банката отново от ГЕРБ, като тогава пристигна от позиция в Международния валутен фонд със поръчка за повече неприкритост на институцията, реформиране на банковия контрол и влизане на България в еврозоната, като по всички линии беше реализиран сензитивен прогрес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР