Андреа Бочели празнува 30 години на сцената с концерт в

...
Андреа Бочели празнува 30 години на сцената с концерт в
Коментари Харесай

През годините той чупи всички рекорди в музикалната индустрия, а през септември ще пее в София

Андреа Бочели чества 30 години на сцената с концерт в София, научи Sofia24.bg . Маестрото ще пее на стадион " Васил Левски “ на 14 септември, съобщиха уредниците. Италианецът е най-обичаният тенор в света и най-продаваният реализатор на класическа музика. През 2024 година той чества 30 години от началото на своята кариера. 

Припомняме, че оперният артист Андреа Бочели е роден с вродена глаукома, като на 12-годишна възраст дефинитивно изгубва зрението си, в резултат на удар с топка при игра на футбол. Пял е в оперите Бохеми, Тоска и Трубадур. Изпълнявал е дуети със Селин Дион, Катрин Макфий, Кристина Агилера, Лаура Паузини и други. Има издадени 20 албума, от които са продадени над 70 милиона копия.

През последните три десетилетия емблематичният реализатор на класическа и поп музика влезе в сърцата на милиони хора с гласа си и въодушеви доста актьори със своя живот. Българската аудитория ще има опция да стане очевидец на грандиозен концерт на маестрото това лято, защото София е включена в юбилейното турне за 2024, отдадено на достиженията на актьора. Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 8 март.

Андреа Бочели е приет в целия свят като пионера на италианската вокална традиция. Той е роден в италианската област Тоскана и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в целия свят. Италианецът за първи път става прочут, когато печели музикалния фестивал в Сан Ремо през 1994. По същото време стартира и блестящата си кариера с класически творби, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената. 

Бочели печели сполучливо, както феновете на операта, по този начин и тези на поп

музиката. През годините маестро той чупи всички вероятни върхове на музикалната индустрия, свири на всички значими международни подиуми, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и кино звезди и издава 17 студийни албума. 

Албумът  " Romanza “ от 1997 е един от най-продаваните албуми на всички времена, а " Sacred Arias “ от 1999 е най-продаваният албум с класическа музика на солов реализатор в историята. Албумът " Sì “ дебютира непосредствено преди всичко в класациите за албуми на Великобритания и Съединени американски щати, трансформирайки се в първия номер едно албум на Бочели и в двете страни. Албумът е емблематичен и с дуета със сина на изпълнителя - Матео Бочели. Последният албум " Believe “ от 2020 година е един тип " духовна автобиография “, която съчетава свещени песни и песни, които приказват на душата. Той съдържа добре познати известни песни, както иоригинални песни - композирани от самия Бочели и Енио Мориконе.

През 2021 година Бочели преодолява още едно ново житейско предизвикателство:

изминава повече от 350 км на кон като част от поклонническо пътешестване от базиликата  " Свети Петър “ в Рим, където получава и благословията на папа Франциск, до родния си град Лаятико в Тоскана. " Пътуването - Андреа Бочели “ се трансформира и в популярен телевизионен документален филм, който се концентрира върху културното и духовното пътуване на актьора.

В началото на своята кариера, когато още пеел в пианобарове, Бочели срещнал бъдещата си жена - Енрика Чензати. Двамата се женят на 27 юни 1992 г. Имат две деца - момчета. Двойката се развежда през 2002 г.

Скоро по-късно оперният артист се сгодява за Вероника Берти, а през 2014 година Адвамата подвигат женитба в Ливорно. Имат 1 момиче Виржиния. 

През 2006 г. Бочели убеждава общината Лаятико (неговото родно място) да построи открит амфитеатър, наречен  " Teatro del Silenzio “ ( " Театър на тишината “), като подкрепя доста построяването му. Бочели е почетен президент на театъра. Там той изнася представления единствено един път годишно, на които кани фамозни артисти като гост-изпълнители. Една нощ през юли театърът е отворен за представлението, а през останалото време от годината той стои в тишина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР