Андреа Беер АРД, Силни ругатни и очевиден страх – тези

...
Андреа Беер АРД, Силни ругатни и очевиден страх – тези
Коментари Харесай

В Крим Украйна разруши митовете за мощта на руската армия

Андреа Беер АРД,

Силни хули и явен боязън – тези реакции съпровождат късото видео, което очевидно демонстрира офанзивата на Украйна против пристанището в Севастопол на полуостров Крим, окупиран от руснаците. „ Огън в Севастопол “ - ужасеният наблюдаващ не може да скрие изумлението си от детонациите, разяснява АРД.

Почти 10 години след анексирането на Крим от Русия на полуострова живеят доста руснаци и проруски насочени хора. Илюзии в това отношение не трябва да има, въпреки симпатизиращите на Украйна – в това число кримските татари – с блян да чакат връщането на територията към Украйна, отбелязва журналистът Андрий Шчекун. И прибавя, че доста от тях сътрудничат на украинската страна - да вземем за пример като събират и предават сензитивна информация.

" Важното е хладилникът да е цялостен "

Шчекун е основен редактор на вестник „ Кримска светлица “. Пред репортерката на АРД Андреа Беер той изяснява, че преди съветската окупация по-голямата част от популацията на Крим не се е интересувала прекомерно доста от политика. „ Както се споделя, значимото беше хладилникът да е цялостен. “ Но тези, които са направили изменничество по отношение на Украйна, в този момент имат аргументи да изпадат в суматоха, споделя журналистът. „ Хората стартират да изпитват съмнение към съветската войска – считали са я за доста мощна, а Севастопол въпреки всичко беше ударен. Мисля, че това е началото на края. “

По съветски данни в средата на септември са били наранени два съветски военни кораба, които се ремонтирали на пристанището в Севастопол. А специфичните елементи на украинската войска оповестиха в „ Телеграм “, че при офанзивата са починали 62 души.

" Обезглавен " ли е съветският Черноморски флот?

Същевременно бе обявено за гибелта на Виктор Соколов. Командирът на съветския Черноморски флот е бил един от 34-та високопоставени съветски военни, убити при нападението против основната квартира на флота предишния петък.

Русия досега не е удостоверила това, само че пък популяризира видео, което би трябвало да демонстрира Соколов. Не е ясно обаче по кое време са снимани фрагментите. Все отново украинските военни дадоха „ заден ход “: техни източници им споделили, че Соколов е бил измежду жертвите, само че информациите трябвало да се изяснят. Пред CNN украинският боен министър Рустем Умеров съобщи следното: „ Ако той (Соколов - б.а.) е мъртъв, това е добра вест за всички - че ще можем да си възвърнем нашите земи “.

Ударът е бил подготвян дълго

Очевидно в основната квартира на Черноморския флот се е състояла среща, допуска Шчекун, представен от АРД. За руснаците Севастопол е повече от мит - „ градът на съветската популярност “ се счита за непревземаем. А съветската агитация назовава Севастопол също и „ славата на съветската войска “. Нападението на украинските елементи против Севастопол обаче унищожи всички легенди за силата и мощта на съветската войска и на Севастопол като „ перла на Черноморския флот “, споделя Шчекун пред АРД.

Киев евентуално е атакувал съветския Черноморски флот в Севастопол с ракети " Storm Shadow ", доставени от Англия. Шчекун е уверен, че нападението безспорно е било подготвяно деликатно.

Успешният удар против основната квартира на Черноморския флот е бил предшестван от специфични интервенции, които вероятно са провеждани в продължение на месеци, написа АРД. Наред с другото бяха завладяни сондажните платформи " Бойко " в Черно море, унищожена бе и съветската система за противовъздушна защита на нос Тарханкут в западната част на Крим. " Украинската войска не е подхванала удара просто по този начин - става дума за сериозна работа на експерти ", показва Шчекун.

Путин държи на Крим

Ако въобще удостовери сходен тип офанзиви, Киев го прави единствено косвено. Но за военните наблюдаващи в страната е ясно: дроновете и ракетите против съветската военно-въздушна защита, както и нападенията против мостове и военни уреди като летища, оръжейни хранилища или транспортни депа целят да пресечен пътищата за доставки на окупаторите. Така съветската войска на полуостров Крим би попаднала в затруднено състояние, показва АРД.

Преди съветската инвазия през февруари 2022 година единствено четири % са считали връщането на Крим за допустимо. Вече не е по този начин. Според настоящите изследвания в следените от украинците райони при започване на март съвсем 55 % от интервюираните могат да си показват, че Крим би могъл да бъде превзет назад в близко бъдеще.

Украински Крим?

Учителката по литература Надя Червинска от Киев споделя пред немската медия, че единствено съветският президент Путин би могъл да вземе решението за възможното евакуиране на войските. За Путин Крим е свещена територия. За това той до последно ще държи на Крим - от това зависи неговото политическо оцеляване.

Журналистът Шчекун също счита, че връщането на окупирания Крим по боен път е станало по-вероятно. Той е деятел в така наречен " Национален съвет на украинците на Крим ", чиято цел е да се стигне до либерален украински Крим.

Прикачени файлове
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР