Анджела Ферейра – жената, която се бори за това родната

...
Анджела Ферейра – жената, която се бори за това родната
Коментари Харесай

Жена забременя от покойния си съпруг

Анджела Ферейра – дамата, която се бори за това родната ѝ Португалия да узакони осеменяването след настъпила гибел, заяви този понеделник, че е бременна от починалия си брачен партньор, умрял от рак през 2019 година

„ Днес ще споделя с всички вас най-чаканата вест. Пътят дотук в последните години беше дълъг и мъчителен... само че най-сетне го постигнахме. С голяма наслада ви споделям, че към този момент две сърца туптят в мен “, написа Ферейра в профила си в Инстаграм.

Откакто брачният партньор ѝ умира през 2019 година, дамата стартира самобитна борба с страната, която да легализира така наречен пост-смъртно осеменяване. Докато още е бил жив, мъжът е оставил писмо, в което декларира желанието си да има дете от брачната половинка си, като за задачата замразява семето си в криокамера. Подобен метод на зачеване по това време е незаконен в Португалия.

Борбата на дамата стартира през 2020 година, когато над 100 хиляди подписват петиция този вид осеменяване да се узакони от народните представители. След голям брой проектозакони от другите партии и едно несъгласие на президента, в последна сметка пост-смъртното осеменяване е утвърдено през ноември 2021 година

Законът разрешава на дамата да бъде зачената с генетичния материал на умрелия ѝ сътрудник „ при положение на категорично единодушие на родителите “ и в интервал от шест месеца до три години след гибелта. Ако процесът приключи с раждането на бебе, то се смята за дете на умрелия родител.
                             
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР