Анди Мъри върна лентата назад в началото на сезона, след

...
Анди Мъри върна лентата назад в началото на сезона, след
Коментари Харесай

Двукратният шампион напусна борбата: Световният номер 164 изхвърли Мъри от турнира в Мадрид!

Анди Мъри върна лентата обратно при започване на сезона, откакто направи серия от паметни обрати и даже доближи до конфликта за трофея в Доха. Британецът неколкократно показа, че е наблегнал съществено на физическата подготовка през последните месеци и се намираше в страхотна форма, само че някогашният номер едно смъкна доста равнището още от Мастърса в Индиън Уелс насам и през днешния ден записа своята четвърта поредна загуба, откакто отпадна на старта в Мадрид.

Това обаче не е чак толкоз огромна изненада, тъй като самият Мъри призна, че за него е съвсем невъможно изпитание да се състезава на клей със своята железна тазобедрена става и даже обмисляше да приключи предварително участията си в съревнования на червени кортове, откакто беше победен от Алекс Де Минор в Монте Карло, а сър Анди не скри по какъв начин това е бил един от най-слабите мачове в неговата кариера.

Все отново трикратният притежател на " мейджър " титли направи нов опит, само че той се оказа също толкоз несполучлив, защото квалификанта Андреа Вавасори го надигра с 6:2 7:6(6) и по този начин си обезпечи конфликт с Даниил Медведев в идващия стадий на шампионата в испанската столица. Още по-впечатляващото е, че 27-годишният италианец в никакъв случай до момента през кариерата си не беше печелил мач от сериите " Мастърс ", единствено че не трепна и отстрани именития си противник, чиято сбирка от Мастърс трофеи наброява 14.

Световният номер 164 стартира дуела на извънредно високи обороти и осъществя пробив на нула в първия гейм. Италианецът не пропускаше комфортен миг да излезе към мрежата, където показваше ужасно допиране и продължаваше да усилва преднината си, която доближи до 4:0 гейма. Мъри пък стоеше безпределно въздържан на корта, а само съперниковите неточности му помогнаха да не загуби сета на нула, само че не и да направи освен това от това.

Втората част също започва с ранен брейк в актива на Вавасори, единствено че именитият британецът показва своя прославен борбен дух и изравни за 4:4. Оттам насетне двамата играчи бяха безкомпромисни от линията за начален удар и се стигна до тайбрек, в който Мъри навакса пасив от 3:6 и умерено можеше самичък да се снабди със сетбол, само че пропусна воле на безусловно опразнен корт и трябваше да се сбогува рано с очакванията си за мощен рейд в Мадрид.

Maiden Masters 1000 win - against a 14-time Masters 1000 champion
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР