Анди Мъри удължи . Шотландецът се справи с Райън Пенистън

...
Анди Мъри удължи . Шотландецът се справи с Райън Пенистън
Коментари Харесай

Мъри и Алкарас започнаха с победи на Уимбълдън

Анди Мъри удължи. Шотландецът се оправи с Райън Пенистън в три сета – 6-3, 6-0, 6-1.

Мъри стартира постепенно и трябваше да се оправи с няколко точки за пробив. После обаче двукратният първенец в Лондон откри ритъма си и се разправи с Пенистън. 36-годишният Мъри към момента не знае противника си за втория кръг. Той чака спечелилия от мача сред Стефанос Циципас и Доминик Тийм. Този конфликт беше един от многото.

Водачът в международната класация Карлос Алкарас също се класира за втория кръг. Алкарас надви над 36-годишния френски деец Жереми Шарди след 6-0, 6-2, 7-5 за 113 минути игра.

20-годишният испанец взе 11 от първите 12 гейма, като имаше проблеми само в третия сет. Там той изоставаше с 2-4, само че съумя да го вземе.

Това беше финален мач в 18-годишната кариера на Шарди. Французинът завършва с една купа в Щутгарт (2009 г) и с още два финала в шампионатите на АТП.

„ Мисля, че започнах сносно. В третия сет той несъмнено подвигна равнището. Беше оспорвано и разликата беше дребна. Имах проблеми, само че аз обичам дългите разигравания, обичам да се изправям пред компликации и съм благополучен, че демонстрирах мощна игра “, разяснява испанецът, който записа 41-а победа в 45 мача през сезона.
Рибакина загуби сет, само че завоюва мача си
Шампионката при дамите Елена Рибакина загуби сет, само че направи сполучлив старт на отбраната на купата си. Поставената под номер 3 Рибакина пласира 12 аса при успеха над Шелби Роджърс (САЩ) след 4-6, 6-1, 6-2 за 103 минути игра.

Двубоя от Кралската ложа на трибуните наблюдава рекордьорът с 8 трофеи от шампионата Роджър Федерер. Федерер се завърна на Уимбълдън за първи път след прекратяването на спортната си кариера.

Рибакина позволи пробив в откриващия гейм и не съумя да навакса до края на първия сет. От началото на втората част тя доминираше, взе осем от идващите девет гейма, с цел да изравни резултата и да поведе с 2-0 в третия сет. После тя затвори мача с нова серия от три следващи гейма.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР