Анди Мъри определено притежава нещо в своето ДНК, което го

...
Анди Мъри определено притежава нещо в своето ДНК, което го
Коментари Харесай

Мъри за немислимия обрат: Имам голямо сърце; жена ми ще отрече, ако намеся друго

Анди Мъри несъмнено има нещо в своето ДНК, което го отличава от останалите хора и надали има тенис почитател, който не е изпитал същинско удивление от днешния героизъм на неостаряващия шотландец. Бившият номер едно изоставаше с 0:2 сета и 2:5 гейма от Танаси Кокинакис, но откри метод да надделее във втора поредна петсетова борба на Аустрелиън Оупън и се класира за третия кръг на надпреварата.

Любопитна детайлност е, че двамата останаха на корта за 5 часа и 45 минути, което е вторият най-дълъг мач в историята на конкуренцията, отстъпвайки единствено на финала от 2012-та, когато Новак Джокович се нуждаеше от 8 минути повече, с цел да надвие Рафаел Надал, а след това двамата седяха на столове в хода на церемонията по награждаването. Мъри пък нямаше потребност от сходни екстри и понесе философски последвалото изявление на корта, като ето какво тъкмо беше неговото наличие:

Сър Анди, до момента най-дълго си играл в продължение на 5 часа и 7 минути, тъй че това публично е връх за твоята кариера. Как съумя да спечелиш?

- Не знам по какъв начин го направих. Невероятно е, че съумях да обърна този мач. Танаси сервираше превъзходно и удряше извънредно мощно топката от форхенд. Трудно е да се повярва, че аз излязох победител от тази среща, само че усъвършенствах играта си с течение на времето и имам в действителност огромно сърце.

Бих споделил, че всичко у теб е огромно?

- Не съм сигурен, че жена ми ще се съгласи с теб.

Какво минава през главата ти, когато губиш с сходен резултат и каква е психическата ти конфигурация в сходен миг?

- Наясно съм с събитието, че съм водач по обрати от 0:2 сета. Имам опит в това отношение и разгадавам на моя борбен дух и обич към към играта. Уважавам безпределно доста този шампионат и нямаше метод да не дам всичко от себе си довечера.

Това е 11-ият ти сходен поврат, а множеството играчи реализирали сходно нещо към 1-2 пъти. Този връх е свръхестествен и като че ли с изключение на твоите гримаси, то виждаме и каква приятност ти носи да си на корта?

- Знам, че не наподобявам изключително благополучен външно по време на дуелите си, само че вътрешно тъкмо тогава изпитвам най-голямо удоволетворние.

Ти наподобява си чудноват човек, Анди?

- С това към този момент несъмнено жена ми към този момент би се съгласила. Винаги съм обожавал да се състезавам и може би от време на време показвам по-бурно страстите си, единствено че това е част от моята същина.

Всъщност обичаме тъкмо това у теб, не го ли знаеш?

- Не знам дали е тъкмо по този начин. Бих желал да благодаря на всички тези хора, които останаха до този неуместно късен час (04:00 сутринта австралийско време). Не биваше да го вършиме, само че аз и Танаси в действителност оценяваме вашата всеотдайност и сме признателни, че създадхте сходна атмосфера за нас. Мисля, че в този момент е време всички дружно да си лягаме.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР